This is Mika

23.04.2017 13:26 4min luku 7

Fitness Classic 2017 - Kehonrakennus avoin sarja

Moikka!

Otetaan tähän päivitykseen pieni katsastus lauantaina käydystä kehonrakennuksen avoimen sarja Fitness Classic kisasta! Siellä oli aivan huikean hyvä taso! Avoimen sarja teema oli selvä, viekö massa vai kireys? Kun kyse on avoimesta sarjasta, sarja on silloin painoluokaton, ainakin tässä tapauksessa.  Tällöin tuomareiden on huomioita suhteutettu lihasmassa pituuteen nähden. Kisassa voisi siis olla kaksimetrinen ja 140 kiloinen kisaaja sekä 164 senttinen ja 70 kiloinen kisaaja, mutta automaattisesti tuo isompi ei voita. Näin esim kävi aikanaan minulle Helsinki GP-kisoissa, jossa itse tulin neljänneksi ja massiivinen Kim Kold (193cm/139kg) jäi kuudenneksi.

Finalistit avoimessa olivat melkoisen erikokoista miestä, sillä finaaliin pääsi alle kasikymppiläinen Mikko Silvennoinen sekä megamassiivinen raskassarjalainen Kille Kujala. Toni Kataja oli juuri voittanut +40 -vuotiaden Mastersin SM-kullan ja oli selvästi lyhyin kisaaja painaen varmaan noin 83-85 kiloa lavalla. Pitkä ja lihaisi Jukka Backlund voitti +50 Masterssit ja näytti finaalissa myös todella upealta. Imatralta tuleva Mika Sihvonen yllätti upeasti kunnollaan ja reisien massallaan ja oli ansaitusti finaalissa. Mies oli kireä ja Sihvosen keskivartalo on luokkaa 70 senttiä, joka on käsittämätöntä noilla massoilla. Komearaaminen Ronald Ramos oli alakerrasta hieman pehmeä mutta kädet olivat megamassiiviset.

Tulokset:

1. Kille Kujala
2. Mika Sihvonen
3. Toni Kataja
4. Ronald Ramos
5. Jukka Backlund
6. Mikko Silvennoinen

Kille siis voitti vaikka olikin Maltan kisoihin verrattuna selkeästi painavampi ja hieman pintanesteinen. Sihvonen tuli toiseksi ja veikkaan, että päätökseen vaikutti se että Kille oli vaan niin paljon isompi yläkerrasta ja tasaisempi, kuin Mika vaikka mielestäni Sihvonen oli kireämpi ja kuivempi.

Palkintojen jakoa:

Toni oli kolmas. Tällä kertaa kireys ei mennyt massan edelle. En ole tuomari, mutta hirveän vaikea on ainakin minun löytää Tonista selkeitä ”virheitä”. Ainoa asia joka nyt tulee mieleen on se, että Tonin jalkaosasto on niin dominoiva (kuten Leskisellä), että luoko se sitten aavistuksen epäbalanssia kokonaisuuteen? Yläkertaan jos saisi taikasauvalla kilon lisää pihviä juuri oikeisiin paikkoihin ja ehkä sentin solisluihin pituutta lisää, niin Tonihan olisi jo vuosia sitten ollut ammattilaislavoilla. Hartialinjaa on vaikea kasvattaa, jos hartiat ovat luonnostaan kapeahkot. Itselläni on tämä sama vika ja ainoa asia mitä voi tehdä on vaan paukutettava hirveän paljon olkapäihin lisää lihaa, jotta se kompensoisi kapeaa hartialinjaa.

Ronald Ramos neljäs ja veikkaan, että alakerran sileys vei monta sijaa miestä sijoituksissa. Odotan todella paljon miehen seuraavaa kisaa, sillä tuo sileys on helposti poistettavissa dieettaamalla vaan lisää. Kova kaveri ja uskon että hänellä on loistava tulevaisuus. Jukka jäi kisassa viidenneksi, joka on sekin upea suoritus, mies on ylu 50 vuotias ja siltikin massaa löytyy ja jäbä pistää kampoihin nuorille. Mikko näytti upealta ja vaikka olikin kisan kevyin, se ei siltä näyttänyt yleisöön. Bodaus on illuusiolaji ja mitä paremmin sitä osaa poseerata, sitä isommalta näyttää. Mikko todellakin osaa poseerata ja kasvattaa poseerauksillaan itselleen lisää massaa. Upeasti mies pääsi finaaliin vaikka olikin sitten siellä kuudes.

Kisat olivat kaiken kaikkiaan upeat. Laittelen lisää arvosteluja myöhemmin eri sarjoista. Kävin itsekin lavalla, tosin tällä kertaa olin jakamassa palkintoja. 🙂 Alex Staboulis ja minä intouduimme vielä vähän poseeraamaankin lavalla. Show must go on!

Alex on Men’s Physique IFBB PRO.

Palkintoja jakamassa, ilme vähän vakava vaikka kivaa oli oikeasti!

Kille juuri voittanut avoimen sarja kultsalla. 

Sain kunnian antaa Killelle kultapystin!

Jukan kisaraportti löytyy Penkkipunnerrus-sivuilta!

Superherkulliset patukat täältä:

 

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.