This is Mika

06.12.2008 17:18 2min luku 7

Erikoisia treenejä käsille

Pitkän työpäivän jälkeen päätin mennä salille rankaisemaan käsiä. Sain mukaani myös hyvän ystäväni Herra Rahimin. 🙂

Ekana liikkeenä tehtiin hieman erikoista, modifioitua leuanvetoa. Keksittiin itseasiassa veljeni kanssa tuo liike. Kokeiltiin parilla sormella leuanvetoa jalat vaakatasoon nostettuna ja huomattiin sen ottavan erityisen paljon olkavarsiin. Nimenomaan jalkojen vienti vaakatasoon siirtää painopistettä eteen ja lisää hauiksien kuormitusta. Kutsutaan liikettä vaikka Mikan Hauisleuanvedoksi! Tätä Mikan hauisleuanvetoa tulee tehdä hyvin rauhallisesti painottaen myös eksentristä osuutta. Kahdella sormella ei tietenkään tätä tarvitse tehdä vaan voi ottaa ihan normaalin vastaotteen, mutta kuitenkin hakea se liike hauiksille ->Mind and Muscle.

Teimme Mikan hauisleuanvetoa 4 sarjaa toistot: 10, 4, 6, 5

Toinen liike oli hauiskääntö levytangolla

Sarjat:

 • 10x30kg
 • 10x40kg
 • 10x40kg
 • 10x40kg
 • 10x40kg

Moni varmasti ihmettelee, että miten ihmeessä vain noin vähän painoa? Täytyy muistaa, että hauis on suhteellisen pieni lihas eikä se tarvitse valtavia painoja. Hauiskääntö levytangolla, varsinkin isoilla painoilla, tulee helposti tehtyä kropan avustuksella. Pienemmillä painoilla ja lyhyillä palautuksilla saa valtavaa tuhoa aikaiseksi haubereissa. Habat menevät suorastaan atomeiksi. Tehtiin siis vuorotellen ilman taukoja. Tauot olivat siis aina silloin, kun toinen teki liikettä. Volyymiä beibe!

Sitten siirryimme ristikkäistaljaan, jossa kolme sarjaa tuplahaboja kympin toistoilla. Painoa ei ollut kuin 20 kiloa per puoli. Lopuksi hyökkäsimme yläkertaan keltaisen habakoneen ääreen ja siellä taoimme 15 kilolla 4 sarjaa 15 toistoa.

Takaisin alakertaan ja laitteeseen nimeltä smith? Ojentajat olivat seuraavana ja liikkeenä smith-tangolla punnerrus pään päälle. Liike on aika hassu. Se näyttää puoliksi jääneeltä military pressiltä. Ote on kapea ja liike lasketaan keskelle päälakea. Lyhyt, mutta äärimmäisen eristävä liike ojentajille. Tankoon voi myös ladata paljon painoa sillä smithissä tehtynä se on suhteellisen turvallinen. Mainittakoon, että teimme liikkeen ilman selkänojaa, joka tekee liikkeestä vieläkin ”hankalamman”. Tällä selkänojattomuudella siis eliminoidaan rintalihasten osuus pois.

Sarjat:

 • 10x30kg
 • 10x40kg
 • 10x50kg
 • 10x60kg
 • 10x50kg

Smithpunnerruksen jälkeen ranskalainen punnerrus, joka sekin tehtiin volyymillä. Tauot vain silloin, kun toinen teki osuuttaan.

Sarjat:

 • 15x20kg
 • 15x20kg
 • 15x40kg
 • 15x40kg
 • 15x40kg

Toki ranskalaisessa punnerruksessa pystyisi painoa laittamaan 60-70 kiloakin, mutta riski loukkaantumiseen on kohtuuttoman suuri. En muutenkaan ymmärrä juuri kyseisessä liikkeessä isojen painojen käyttöä. Normaalit punnerrukset, kuten kapea penkki, dippi ja tuo smithpunnerrus on sellaisia liikkeitä, joihin voi laittaa paljon rautaa ja pusertaa ojentajista kaikki mehut pois, eivät ranskikset tai taljapunnerrukset yms käsipainonitkuttelut.

Vika liike oli ylätaljapunnerrus narulla. Siinä haimme kevyellä vastuksella poltetta oikkareihin. 5 sarjaa 15 toistoa ja homma oli siinä. Näin vuorokausi treenien jälkeen tuntuu kivalta käsissä. Kipu on yltymään päin ja vaikka yleensä en koskaan saa hauiksiani kipeäs, nyt niissä tuntuu sellainen häivähdys särkyä eilisestä rääkistä.

Tässä nämä reenit tällä kertaa see ya!

puuskassa.jpg

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.