This is Mika

05.01.2022 09:46 3min luku 0

ELÄMÄNTAPAMUUTOS MIELESSÄ? - KYLLÄ, SE ON MAHDOLLISTA!

Moikka!

Vuosi on vaihtunut, ja monilla meistä on mielessä kääntää uusi sivu elämässä ja ryhdistäytyä oikein tosissaan. Moni kuitenkin sortuu jos jonkinmoisiin pikadieetteihin ja muodikkaisiin laihdutus-, paasto- tai mitä-lie painonpudotussysteemeihin, joista tuskin on pidemmän päälle mitään hyötyä. Totuus on valitettavasti se, että hyvin harvoin moiset metodit tuovat pysyviä muutoksia kehoon. Pikadieettien jälkeen palataan usein takaisin vanhoihin tapoihin ja paino pomppaa takaisin alkuperäisiin lukuihin, ellei jopa korkeammalle.

***

***

Dieettaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta se luonnollisesti vaatii pientä ymmärrystä, miten keho toimii. Ensinnäkin ruokatottumukset on iso asia kokonaisuudessa. Jotta saadaan pysyviä muutoksia aikaiseksi, tarvitaan sellainen ruokavalio, jota voidaan toteuttaa myös dieetin jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ruoka-aineiden olisi hyvä olla samoja niin dieetillä kuin dieetin ulkopuolisella ajanjaksolla. Moni menee äärimmäisyyksiin syömällä minimaalisen vähän hiilaria tai paastotaan painoa alas. Tällaista toimintaa ei kuitenkaan voida toteuttaa kuin dieetin aikana ja useimmiten dieetin jälkeen muutetaan ruokavaliota takaisin sellaiseen, mitä oli ennen dieettiä ja näin koko dieetin aikainen työ valuu hukkaan.

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on siis tärkeää dieetillä ja näitä samoja ruoka-aineita olisi hyvä hyödyntää dieetin jälkeen, jotta dieetiltä saadut muutokset säilyisi dieetin jälkeenkin. Ainoa ero dieettiruokavalion ja dieetin jälkeisen ruokavalion kohdalla tulisi olla syötyjen kaloreiden ja kulutuksen suhde toisiinsa. Ravinnon määrän on oltava pienempi kuin kulutuksen, jotta keho saadaan polttamaan rasvakudosta. Normaalilla harjoituskaudella taas kaloreiden on oltava lähellä kulutusta, jotta energiaa riittää niin päivän askareisiin kuin urheiluun. Muutoksen ei siis tarvitse olla ruoka-aineiden muutoksilla, vaan kokonaiskaloreissa. Näin saadaan hyödynnettyä se muutos, joka dieetillä ollaan saatu aikaiseksi.

Konstan tarina!

Heinäkuun lopulla minuun otti yhteyttä herrasmies nimeltään Konsta. Hänellä oli takanaan huhtikuun alussa startannut omatoiminen dieetti. Painoa oli ennen dieettiä kertynyt reilut 78 kiloa ja omin neuvoin hän saikin sitä pudotettua about 4-5 kiloa, mutta jostain syystä paino ei sen jälkeen tahtonutkaan pudota. Dieetti siis junnasi paikallaan ja tämän vuoksi hän päätti kysyä apua minulta.

Minun ohjelmilla ja opeilla lähdettiinkin sen jälkeen liikkeelle ja tulosta alkoi syntyä! Elokuun alusta startannut dieetti ja uudet treeniohjelmat tuotti haluttua muutosta tekemiseen ja Konstan kroppa kiristyi tasaiseen tahtiin viikko toisensa jälkeen. Dieetti päättyi hieman ennen joulua ja Konstan kova työ minun ohjeilla pudotti kehon painoa vielä kokonaiset 10 kiloa siitä, mihin hän oli omatoimisesti päässyt. Ero 78 kilosta 63 kiloon oli tinkimättömän työn tulos ja se kieltämättä näkyi miehen kropassa. Pehmeästä ja pulskahkosta kundista kuoriutui six-packilla varustettu ”spartalainen soturi”.  Voin sanoa, että tässä atleettisessa vartalossa kehtaa kulkea tulevana kesänä biitsillä ilman paitaa ja tuo six-pack kääntää takuulla katseita.

Vertailukuvassa Konstan lähtötilanne 78 kiloisesta pulskasta lookista 63 kiloiseen, ihailtavan tiukkaan kondikseen!!

Tällaisen kovan työn tulos ja elämäntävan muutos on mahdollista kenelle tahansa meistä, jos vain on tahtoa ja halua siihen. Kaikki lähtee omasta halusta tehdä se muutos ja jos oma tietotaito ei siihen riitä, kuten Konstan tapauksessa, on aina mahdollista pyytää apua ja ohjeita siihen. Se on loppupeleissä hyvinkin simppeliä. Vaikein asia on yleensä siihen ryhtyminen ja päätöksen tekeminen. Itse työ on loppujen lopuksi suhteellisen helppoa. Siinä vain noudatetaan helppoja ohjeita ja toimitaan niiden mukaan.Tee päätös ja käännä oma tekeminen tavoitteelliseksi. Aseta päämäärä ja lähde sitä kohti joko omin avuin tai ammattilaisen ohjeilla!

Nettikaupasta löydät toimivat ohjelmapaketit ja ravintosuunnitelmat. Klikkaa kuvaa alla!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.