This is Mika

06.11.2016 13:26 4min luku 26

Ehkä pelaan, ehkä en

Moi!

Eilen kaupoilla ja kävin ihailemassa Skyrim-pelistä tehtyä Special Editiota. Moni ei varmaankaan usko, kun sanon tämän, mutta en ole koskaan pelannut alkuperäistä Skyrimiä. Kyllä vain, se on jostain kumman syystä jäänyt kokematta. Muistan, että jossain vaiheessa, kun kyseistä peliä olin hankkimassa, tuli tuo Witcher 3 -peli markkinoille ja se vei sitten mielenkiinnon ja siinä vaiheessa jo vanha Skyrim sai jäädä lepäilemään hyllylle.

Ostaako vaiko eikö ostaa?

14976275_10209073844337701_1135196908_o

On muuten hiton paljon edukkaampi tuo peli CDON:ssa kuin kaupan hyllyllä.

No, tuli kyllä hetken aikaa pohdittua, ostaako vaiko ei. Sen verran positiivisia kommentteja kuitenkin sain, että päätin hommata pelin. Pitänee tänään testata, miten kaunis peli on kyseessä ja jääkö siihen sitten koukkuun? Kovasti Skyrim Special Edition on saanut kehuja ja kun katselin grafiikkavertailua, niin onhan tuossa selkeästi graffaa paranneltu.

Mitä mieltä, oliko hyvä ostos vai menikö rahat kankkulan kaivoon? 😀

15000797_10209065190481360_3707462318999288461_o

Metodit ja mielipiteet

Olin tuossa jo jokunen hetki sitten laittanut tällaisen kuvavertailun Instagrammiin ja kuvatekstissä sanoin, että ÄLKÄÄ TEHKÖ LYHYITÄ SARJOJA SELÄLLE! SELKÄ KASVAA VAIN PITKILLÄ JA UUVUTTAVILLA SARJOILLA. JOS TOISTOT JÄÄ SARJASSA ALLE KYMPIN SE TARKOITTAA VAIN SITÄ, ETTÄ SARJA ON VIELÄ KESKEN!

Tämän tekstin sitten joku copypeistasi pakkikselle ja ihmetteli kovasti, että olenko tosissani tässä asiassa. Vastasin olevani. En ollut sen koommin käynyt sivustolla, mutta tänä aamuna käväisin kurkkaamassa ja hämmästyin miten paljon huomiota nii puolesta kuin vastaan tuo mielipiteeni sai aikaan.

Tyypillisesti tuohon tekstiin tartuttiin suurennuslasin avulla. Kun käytin sanaa ”vain”, moni otti asian melko kirjaimellisesti ja kommentoi, että takuulla selkä kasvaa lyhyemmilläkin toistomäärillä. No tietysti kasvaa ja jos nyt tarkkoja ollaan, niin tuskin kukaan tekee vain alle 10 settejä läpi selkätreenien, apuliikkeidenkin kohdalla. Eli toistoja tulee aivan varmasti suurimmalla osalla keskimäärin yli 10 toistoa per sarja. Ja jos otetaan vaikka aloittelijat keskusteluun mukaan, niin kyllähän aloittelijan lihas reagoi ihan eri tavalla treeniin kuin treeniin verrattuna kokeeneempaan treenaajaan.

Suuntasin tuon tekstin jo kovaa treenaaville ihmisille. Varsinkin jos sinulla on vaikeuksia saada selkään lihasmassaa lisää, voi syy olla ihan simppelisti, että sarjat jäävät ehkä vajaiksi. Et väsytä lihasta NIIN paljoa, että se tuottaisi riittävää hypertrofiaa. Varsinkin, kun moni meistä on saavuttanut jo tietyn pisteen lihasmassassa ja sen yli on mentävä, saadakseen jälleen kehitystä.

Selkätreenien koventaminen

Kuten niin monen muunkin lihasryhmän kanssa, treeneissä pitää mennä sinne epämiellyttävälle aluelle. Usein kertoessani selkätreeneistäni, olen maininnut, että se ei missään kohtaa tunnu kivalta. Se kipu ja väsymys ja hengästyminen kovien sarjojen takia, tekee pahaa. Mentaliteetti itselläni on kuitenkin aina, että suljen kivun ja pahan olon pois, keskityn seuraavaan sarjaan ja päätän kivusta huolimatta painaa se loppuun asti.

Otan luvun päässäni, käytän numeroita hyväkseni. Lasken toistot ja pyrin aina pääsemään ensimmäisen setin viedä putkeen tiettyyn numeroon. Siinä kohtaa lepään ja lähden poimimaan toistoja yksi kerrallaan loppuun asti vaikka se tuntuisi jo epätoivoiselta. Versa Grippsit pitävät huolen, että pito pysyy. Näin pystyn viemään sarjan paljon pidemmälle kuin normaalisti pystyisin. Mentaalinen puoli on erittäin tärkeää koko kehonrakennustyylisessä treenaamisessa.

On siis paljon erilaisia tapoja koventaa omaa treeniä ja lisätä intensiteettiä treeneihin ja sillä on selkeä yhteys kehitykseen. Käytän numeroita, erikoistekniikoita ja mielen hallintaa hyväkseni, jotta saan puristettua joka treeniin sen tarvittavan lisän, jolla lihas ajetaan loppuun.

Vetoliikkeissä on niin helppo hieman cheattaamalla lisätä toistoja. En ole niin ankara vetoliikkeissä sen tekniikan puhtauden puolesta, koska olen huomannut, että painomäärällä ja toistomäärällä voi kompensoida hyvin tekniikan epäpuhtautta. Nyt tietysti taas se varoittava teksti tähän, että tärkeää on kuitenkin ensin opetella tekniikka täydellisesti, ennen kuin voi sitä sitten muokkaamaan itselleen sopivaksi ja jotta voi ilman loukkaantumisriskiä tehdä cheataten lisätoistoja. Tätä cheattausta voi tiettyjen liikkeiden kohdalla tehdä tehokkaasti ja sitten on sellaisia liikkeitä joissa ei missään nimessä saa cheatata, nämä ovat usein työntäviä liikkeitä, joiden kohdalla pitää olla ehdoton tekniikan suhteen.

Suosittelen, että kokeilet jotain näitä minun tekemiä selkätreenejä, joita olen tänne eri postauksiin laitellut. Älä pelästy sitä toistomäärää vaan lähde rohkeasti haastamaan itsesi. Muutamia kertoja kun olet tehnyt tällaisia treenejä, saatat huomata, miten paljon kovempaa näissä treenaat. Se lopulta tulee sitten näkymään myös lihasmassassa.

***

Tänään olis sitten ihan vika päivä tätä loistavaa Häiriöpäivää jäljellä! Käy ihmeessä tsekkaamassa mitä mageita kuteita siellä on. Esim tuossa kauppakuvassa päälläni oleva MZGZ-Brand -merkkinen hupparitakki on ehkä maailman parhaimman tuntuinen takki mitä olen päälläni pitänyt. Lämmin ja mageesti patinoituneen näköinen, vähän sellainen worn-lookki. Diggaan ihan sairaasti ja se on ihan uskomattoman edulliseen hintaan vielä tän päivän -42% alennuksella! Vähän reilu 34,90€ hinta!!

Klikkaa kuvaa alla ja tsekkaa tuo takki plus muut saman merkin tuotteet!

mzgz-brand

Eli Häiriöpäiville vielä kun ehdit! Alla olevasta kuvasta pääset sivustolle.

hair_face_ylin

Ja herkullista Ehrmannin vanukasta saat vain tämän linkin alta eksklusiiviseen maisteluhintaan! Klikkaa kuvaa alla!

700x240_mika_pudding_nov16

Tarjous on 9.11 2016, klo 23:59 asti voimassa!

Kommentit (26)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.