This is Mika

14.04.2013 15:13 8min luku 19

Disturb.fi Fitness Classic - Nyyssölän kisaraportti!

Terve!

Eiliset kisat takana ja nyt on aika jälkiviisaudelle! Kuten aina, voittajat saatiin selville ja yllätyksiäkin oli. Ennakkosuosikkeja oli varmasti monilla ja arvostelulajissa kilpaileminen herättää aina tunteita.

kultsa 2013

Kultsa oli täynnä, tai ainakin liput olivat myyty loppuun. Kisat kulkivat jouhevasti, ala-aulassa kuhisi väkeä ja myynti näytti käyvän niin Disturbin kuin fitnesstukun osastoilla. Itsekin pyörähtelin taukojen aikana osastoilla ja yritin jubailla niin monen tyypin kanssa kuin vain oli mahdollista. Mutta, mennääpäs itse kisaan!

Nuorten CBB eli alle 23-vuotiaden sarja oli todella iloinen yllätys. Kundit olivat kunnossa ja esiintyminen lavalla oli mukavaa katseltavaa kaikkien osalta. Ei olisi millään uskonut, että niin nuoria olivat ja moni varmasti aivan ensi kertaa lavalla.

Kisan voiton vei Antton Tammelin käsittääkseni vain pisteen erolla jo ennakkosuosikin piirteitä saaneen Pekka Kotipohjan nenän edestä. Vaparit olivat oikein hyvännäköisiä, pientä hiomista ja rauhallisuutta niihin vielä lisää niin näyttäisi vieläkin paremmilta. Ei saa hätäillä lavalla. Pekka Kotipohjan vapari oli hyvin harjoiteltu, mutta pieni kiirehtiminen ja asentojen viimeistelyjen puuttuminen saattoivat ehkä jopa vaikuttaa lopullisiin tuloksiin? Mene ja tiedä? Antton ja Pekka olivat kuitenkin kisan sarjansa selkeästi kireimmät ja mallikkaimmat kisaajat. Tykkäsin Pekan vatsaosastosta ja selästä erityisen paljon.

juniorit

Nuorten CBB 23-vuotiaat
1. Antton Tammelin, Pro Trainer Team, Seinäjoki
2. Pekka Kotipohja, Team Energy, Joensuu
3. Niko Varjola, Team LBC, Savonlinna
4. Toni Vartiainen, Team East Body, Vantaa
5. Robert Back, Team Wellneteus, Vaasa
6. Zarif Reshad Ayubi, PT Gym, Ruukki
7. Heikki Sarin, Team Mayor’s, Helsinki

Masters Classicissa voiton vei Juho Passila hyvän tasaisella paketilla. Suosaarelta odotin enemmän, mutta jostain syystä näytti hieman tyhjältä ja paineettomalta vaikka onkin mallikas kisaaja.

cbb masters

Masters Classic Bodybuilding SM
1. Juho Passila, Team LBC, Hämeenlinna
2. Voitto Suosaari, Team Keskikeho, Jämsä
3. Timo Kiviniemi, Team Fysiomotion, Ylivieska
4. Sami Hyväri, Team FitBody, Kemi
5. Petri Virta, Team Body Action, Turku

CBB -180cm sarjassa ennakkosuosikin viittaa pitänyt Tuomas Tume Kuronen otti vakuuttavasti voiton. Ei voi muuta kuin ihailla miehen massiivisia käsiä. Olivat varmasti koko tapahtuman isoimmat ja mallikkaimmat. Voisi melkein jopa sanoa, että kädet ovat liian isot muuhun kroppaan verrattuna. Tume, jos luet tätä, nyt loppu se käsien treenaaminen ja keskityt selkään, rintaan ja jalkoihin. 😉 Balanssi katoaa kohta kropasta jos noi tykit kasvaa vielä tosta! 😀

cbb -180cm

Classic Bodybuilding – 180 cm
1. Tuomas Kuronen, Pro Trainer Team, Lahti
2.. Tuukka Heikkinen, Team Classic Gym, Jns
3. Ville Rajajärvi, Team Body Action, Turku
4. Timo Ekman, Team Body Action, Turku
5. Pasi Viljanen, Team LBC, Lahti
6.. Tomi Ruohomaa, Team Tzemppi, Kauttua
7. Juha Hellsten, Team Mansen Body Club, Tre
8. Tony Vierikko, Team Fitfarm, Tampere

Classicin pitkän sarjan vei ”yllättäen” Hulkki Hietala. Rutiininomaisella esiintymisellä Utti otti helponnäköisesti voiton itselleen. Utti esiintyy aina vakuuttavasti ja on läsnä koko ajan. Vaparimusa herätti iloa ja hilpeyttä, olihan se Utin ja minun lempparisarjan tunnari! Sarjan taso muuten oli yllättävän vaisu. Nyt pistäkää edes vähän kampoihin tolle Utille. Se ei saa voittaa noin helposti enää! 😉 Hommasta on tulossa tosi tylsää kun ei ole haasteita.

classic +180cm

Classic Bodybuilding + 180 cm
1. Utti Hietala, Team Mayor’s, Helsinki
2. Ville Mikkola, Team Classic Gym, Oulu
3. Matias Mantela, Team FitFarm, Kortesjärvi
4. Marko Jaatinen, Team Body Action, Turku

Bodauksen Masterssit yli 50 vuotiaat näyttivät, että täältä pesee ja massaa löytyy. Jorma Vanhanen ja silmälasit! Huh, siinä oli miehellä massaa. Huikeet olkapäät ja järkälemäinen olemus. Voiton vei kuitenkin ehkä rennommalla esiintymisellä ja kokonaisvaltaisemmalla paketilla Dimitri Isberg. Markku Saarinenkin oli melko jytky möhkäle. Respectiä kaikille, sillä tolla iällä kun näyttää tolta, on se melkoinen saavutus.

maters 50-60


Kehonrakennuksen Masters SM 50- ja 60 v.

1. Dimitri Isberg, BBC ry., Helsinki
2. Jorma Vanhanen, Team Bull Factory, Lpr
3. Markku Saarinen, Pro Trainer Team, Paimio

Masterssit yli 40 vee alle 80 kiloa oli Jari Laineen käsialaa. Jari tuntuu menevän vuosi vuodelta eteenpäin kunnossaan ja parantaa fysiikkaansa kuin sika juoksuaan. Jari on skabannut nyt kymmenen vuotta putkeen ja se on kova saavutus. Kun miehet saapuivat lavalle, hieraisin silmiäni pari kertaa, kun luulin näkeväni Jarmo ”Jamo” Mäkelän lavalla, mutta se olikin Jamon kaksoisolento Janne Immonen. Jannella on pihviä ihan sikana, mutta takaposeissa, varsinkin tuplat takaa -posessa koko massiivisuus ja muoto kärsii, kun mies vetää olkapäät aivan ylös niskaan. Isot lihat eivät näin pääse oikeuksiinsa. Janne olisi voinut mielestäni vaikka voittaa skaban, jos poset oltaisiin tehty oikein. Nyt mieheltä melkeinpä joka posessa lähti 10 kiloa lihaa pois, kun Jarilla tuli 10 kiloa lisää. Bodaus on illuusiota, vaikka sulla olisi kuinka isot lihat yllä, mutta et osaa tuoda niitä poseerauksissa esille, et voi menestyä!

Tommi Kaukinen oli lihoissa, mutta selvästi dieetti oli jäänyt kesken. Auttamattoman pehmeä ja vetinen kroppa ja siksi mies sijoittui vasta kolmanneksi. Tommilla olisi rakennetta ja potentiaalia jos vain olisi änkyräkireä!

masters sm40 -80
Kehonrakennuksen Masters SM 40 v. – 80 kg
1. Jari Laine, Team Fitfarm, Tampere
2. Janne Immonen, Team Lihatehdas, Leppävirta
3. Tommi Kaukinen, Team Self, Sipoo
4. Harri Indus, Team Sportlife, Helsinki

Yli 40 vuotiaiden alle 90 kilon sarjassa taasen nähtiin sitä kireyttä. Jukka Virtaa oli ilo katsella. Mies oli todella kireä ja hyvissä lihoissa. Ei ollut epäilystä kenelle voitto menee. Jukalla on mallikas fysiikka ja upea erottuvuus. Saarisen Juha oli myös kireä, mutta massat eivät riitäneet Jukan vieressä. Juha puolusti viime vuoden mestaruttaan hienosti, mutta nyt oli tyytyminen hopeaan.

masters sm40 -90

Kehonrakennuksen Masters SM 40 v. – 90 kg
1. Jukka Virta, Team Body Action, Kuopio
2. Juha Saarinen, Team Mayor’s, Masala
3. Olli Väätäinen, Team Jälkipoltto, Helsinki
4. Kimmo Nyrönen, Steel Club ry., Vaajakoski
5. Tomas Boedeker, Team GPG, Marienhamn

Masterssien raskasta sarjaa olin odottanut kovasti, mutta se oli ehkä suurimpia pettymyksiä koko kisoissa. Voittaja Marko Lampinen otti oikeutetusti voiton kireällä jamelko hyvässä balanssissa olevalla kropallaan. Toiseksi tuli tyylikkäästi ja iloisesti poseerannut Kimmo Rautio, jolla oli kovat lihat, mutta aavistuksen mies oli jäänyt pehmeäksi. Suurin pettymys oli Jari ”Jölli” Tarkiainen. Odotin todella näkeväni mielettömän shown Jöllin osalta, mutta mies, vaikkakin oli iso, oli ehkä jotenkin poissaolevan näköinen. Poset olivat hankalan näköisiä ja vatsan hallinta oli suoraan sanottuna surkeaa. Vaikka Jöllillä oli selkeästi sarjansa kovimmat massat, kireyttä olisin toivonut lisää ja esiintymiseen sitä entistä Jöllimäisyyttä, kuten vuonna 2004 kun Jölli räjäytti Kultsan mageilla X poseillaan. Toivotaan, että seuraavalla kerralla Jölli tulee tiukemmassa kunnossa ja saa keskivartalonsa tiukkaan pakettiin.

Vatsan ”hallitsemattomuudesta” sakotetaan bodauksessa usein ankarasti. Jos maha pömpsöttää kuin raskaana olevalla naisella, ei voida odottaa hyvää sijoitusta.

masters sm40+90
Kehonrakennuksen Masters SM 40 v. +90 kg

1. Marko Lampinen, Team Sportlife, Mikkeli
2. Kimmo Rautio, Pro Elite Team, Nokia
3. Jari Tarkiainen, Team Self, Ulvila
4. Timo Nissinen, Team Lihatehdas, Leppävirta
5. Kimmo Niemi, Team Mayor’s, Helsinki
6. Jari Aho, Team Bull Factory, Lappeenranta
7. Hannu Harjula, Team Solana Fitness, Helsinki

Viimeisenä muttei vähäisimpänä lavalle saapuivat avoimen sarjan bodarit. Tätä olivat kaikki odottaneet. Nyt ottivat yhteen isot äijät. Mukana oli megahauiksinen Kimmo Hovilainen, järkälemäinen jätti Artturi Kallio (tehden vihdoin debyyttinsä lavoille) sekä Ilkka ”the showmies” Mursu paksuine lihoineen. Jo ekoissa vertailuissa näki, että tämä skaba käytiin Ilkan ja Artturin välillä. Kimmo oli jäänyt hieman pehmeäksi ja kroppa näytti myös nesteiseltä, joten selvää oli, että Kimmo ei tällä kertaa yltänyt taistelemaan kullasta vaikka miehellä olisi siihen kaikki potentiaali.

Artturi esiintyi hienosti, mutta liekö sairastelu vienyt miehen kovimman terän, sillä mies oli todella poissaolevan ja huonovointisen näköinen lavalla. Vapari oli hienon näköinen, mutta poset jäivät harmillisesti jokainen vajaiksi. Siirtymät ja pyörähtelyt näyttivät upeilta, mutta kun ne poset eivät loksahda kohdilleen eikä niihin jäädä selkeästi hetken verran paikoilleen, saa moinen vapariin sellaisen kiireenoloisen tunnelman. Artturi on kuitenkin todella mallikas ja potentiaalinen kilpailija. Miehellä on järjettömän kova hartialinja ja kapea vyötärö. Jalat ovat todella paksut vaikka pituutta löytyykin paljon. Mä en vaan voi sille mitään, mutta kun lavalla ei hymyillä ja ollaan poissaolevan näköinen, se vaikuttaa mielestäni jotenkin negatiivisesti kaikkeen. Esiintymisen on oltava helpon ja rennon näköistä. Ei tietenkään väkisin tarvitse hymyillä, mutta välillä vaikka simänisku tai joku tuuletus sinne tänne, saa yleisönkin heräämään.

Ilkka oli iso ja mallikas. Mies esiintyi vakuuttavasti ja hymyili sekä selkeästi nautti lavalla olemisestaan. Komea paketti ja niinpä mies vei kuin veikin kullan kotiinsa. Kova skaba käytiin ja mielenkiinnolla odotan tuomaripisteiden julkistusta, miten Artturi ja Ilkka kussakin osiossa pärjäsi vapareita myöten. Mutta kuten sanoin hopea ei ole koskaan häpeä ja aina sitä paremmalleen häviää. Bodaus on arvostelulaji ja tämä tietysti herättää tunteita ja kommentteja puoleen ja toiseen.

avoinbodaus

Miesten kehonrakennus
1. Ilkka Mursu, Team Sporttimekka, Oulu
2. Artturi Kallio, Team Pakkotoisto, Helsinki
3. Kimmo Hovilainen, Team Self, Heinola
4. Petteri Ahola, Team Leader, Kerava
5. Ronnie Niemi, Team Better Bodies, Vaasa

Onnea vaan kaikille voittajille ja jokaiselle, jotka sinne lavalle asti pääsi. JOkainen on voittaja, kun sitä kisoihin asti saa itsensä.

Pääsin kuvaan elävän legendan, Boogie Mustosen, kanssa. Boogie tekee vielä combackin ja silloin nähdään sellainen show, että muusta viis!

boogie ja mä

Pääsin myös Toni Katajan kanssa yhteiskuvaan. Mies oli hyvissä lihoissa, joten se on aina merkki, että Tontsa saattaapi ehkä vielä joskus skabailla. Toni on yksi mallikkaimmista alle 90 kilon kisaajista.

tonijamä

Kommentit (19)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.