This is Mika

01.07.2014 19:46 2min luku 62

Bodaus on kirosana

BOOM!

-Bodaus-

Bodaus on joillekin kuin kirosana. Lihaksikkuus miehessä voi ärsyttää ja jotkut lihasangstaajat* olettavat heti, että lihaksikas henkilö on tyhjäpää. Ei lihakset ja äly voi pysyä samassa kehossa. Vain tyhjäpää jaksaa viettää päivästä toiseen samalla salilla tehden samoja liikkeitä.
Bodaus on narsistinen laji jossa ei tehdä mitään muuta kuin tuijotetaan peiliin ja ihaillaan omia lihaksia. Välillä bodataan. Pumppaillaan muskeleita ja illalla öljytään kroppaa.
Tällainen on varmasti monen lajista tietämättömän ihmisen käsitys bodarista?
Usein olen kuullut tyttöjen keskustelevan keskenään, etteivät uskalla mennä salille treenaamaan, koska pelkäävät lihasten kasvavan hetkessä liian isoiksi. Asiaan vihkiytymättömät luulevat, että lihakset kasvaisivat jokseenkin helposti, ilman mitään suurempaa työtä.
Karu totuus paljastuu vasta silloin, kun ummikot lopulta uskaltautuvat salille. Eihän ne lihakset kasvakaan niin helposti ja työtä pitää tehdä kaksin käsin!
Ketkä bodaa?
Ketä siellä salilla oikein käy? Meinaan siis sitä, kun monesti ihmiset kategorisoivat punttisalilla kävijät junttikastiin, varsinkin kilpabodarit. Kun katsastetaan salilla kävijöitä, huomataan siellä treenaavan koko yhteiskunnan kirjo, sama asia kilpailijoissa. Eihän silloin voida lyödä minkäänlaista streotyyppistä leimaa kehenkään?
gym
Olen bodari
Kauan käytin sanaa kehonrakentaja ja ennen sitä totesin harrastusta kysyttäessä käyväni salilla. ”Puntilla”. ”Käyn treenaamassa salilla”. Häpesin sanaa kehonrakentaja ja vielä enemmän häpesin sanaa bodari. Suomessa sana Bodari jättää jotenkin oudon jälkikaiun. Sanaa ei kauheasti edes käytetä. Moni kehonrakennuslehtikin käyttää mielluummin sanaa body tai muscle. Body, Probody, MusclePro jne. Vain yksi lehti on nimeltään Bodaus, mutta siinäkin vissiin keskitytään enemmän muihin aiheisiin kuin bodaukseen?
Mä oon bodari ja sanon sen ääneen.  Jos joku tulee kysymään ”paljo penkki”? Vastaan etten tiedä, koska olen bodari. Mä treenaan muskelia en voimaa. Voi multa papua löytyä, mutta se on toissijaista. Paljon helpompi mun on pelkkää voimaa kasvattaa, mutta lihakset onkin ihan oma juttunsa. Siinä on oma haasteensa.
Lyhyt versus pitkä
Mä oon lyhyt punttispede ja sehän pitkiä lihasangstaajia* vituttaa. Kun lyhyt on vielä lihaksikas niin pitkät lihasangstaajat* eivät mihinkään muuhun pysty enää tarttua kuin pituuteen. Hyvä juttu mun mielestäni, koska samalla vain tuovat esiin oman tyhmyytensä. Kaikkeen muuhunhan ihminen voi vaikuttaa, muttei pituuteensa. Ne tulevat geeneissä eli maailman tyhmin ja osaamattominkin ihminen kasvaa juuri niin pitkäksi kuin geenit sen määräävät. Jos haukut toisen pituutta/lyhyyttä niin se on sama kuin haukkuisi koiraa karvaiseksi.
Tullaankin päätökseen
Lihakset ja pituus (tässä tapauksessa lyhyys) ovat melkoisia mielipiteitä herättäviä asioita.  Metkaa, kun niin monia häiritsee tässä maailmassa sellaiset asiat, jotka eivät kuitenkaan kosketa näitä ihmisiä millään tavalla. Jos joku tykkää bodata tai toinen on lyhyen läntä, niin so what? Annetaan kaikkien kukkien kukkia! Ehkä jossain vaiheessa ne angstaajatkin väsyvät ja lopettavat angstaamisen?
Lihasangstaaja = Henkilö joka ei voi käsittää lihaksen treenaamista tai vihaa tavalla tai toisella lihaksikkaita ihmisiä.

Kommentit (62)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.