This is Mika

15.09.2013 18:23 3min luku 16

Bodaus on esteettinen laji

Takareisiä ja paikkohabaa salilla.

Reiden koukistusta maaten, sjmv-pyllistys hackissa ja vaakaprässiä sumona. Oon nyt jakanu jalat kahteen treeniin, jotta takareiskat sais kunnolla osumaa. Etureiskojen yhteydessä teen yleensä vielä yhden tai kaksi liikettä takareisille eli panostusta takaosiin on tarkoituksella lisätty.

Jalkoihin pitäisi saada selkeästi lisää lihaa joka puolelle, jotta saisin kaliiberin verran kokonaismassaa ylöspäin. Yläkertaan olen varovaisen tyytyväinen. Tietysti sinne tarvitaan vielä paljon paksuutta joka alueelle. Rintaan, olkapäihin ja käsiin. Käsiin varsinkin haluan pyöreyttä lisää. Ojentajien pitää olla massiiviset ja haluan hauisten huippujen nousta takaposeerauksissa kunnolla esiin.

ilme

Tuplat edestä -posessa pitää olla helkutisti lihasmassaa, jotta sen saa näyttämään komeelta. Toki tuplat edestä -posen voi tehdä useallakin eri tavalla, jos haluaa korostaa tiettyjä osa-alueita kropassa. Itse viime kisoissa poseerasin siten, että laskin kädet alemmas ja otin hapet pois, jotta vatsat tuli näkyviin, se taas hieman kadottaa esim X-mallia eikä latsit pääse näyttämään niin isoilta. Posen voi myös toteuttaa niin, että vetää palkeet täyteen ilmaa, jolloin yläkerta korostuu mutta vatsalihakset katoaa.

Massaa on nyt sen 85-88kg. Painoa ei ole tullut juurikaan lisää, vaikka paineinen kroppa onkin ja lihaksissa hyvin virtaa. Yritän Creakongin (kreatiiniyhdistelmä) avulla nyt ottaa hieman nestettä kehoon lisää. Katsotaan nouseeko elopaino tuosta minnekään. Ei pitäisi stressata tuosta painosta, vaikka hieman kyllä suoraan sanottuna ihmetyttää, kun tähän kroppaan ei näytä tulevan painoa millään lisää. Syön kyllä ihan sitä maksimia mitä pystyn (n.3500-4000 kcal). Kaipa se kulutus on sitten niin kova tai sitten mä olen kuuluisa läpipaskoja eikä mikään ruoka jää viipymään pidemmäksi aikaa kroppaan?

Tosin olen kyllä sitä mieltä, että en mä mahaani haluakaan kasvattaa. Järjetön ylensyönti varmasti jossain määrin tukee lihaskasvua, mutta sen lisäksi siinä kyllä kasvattaa itselleen komean pötsinkin. Ei mun keskivartalo nyt missään kisakunnossa ole, mut mä haluan pitää oman pakin edes vähän vähemmän pallomaisena.

Bodaus on esteettinen laji ja se tarkoittaa ainakin oman käsitykseni mukaan sitä, että vyötärö on kapea ja tiukka ja sitä hallitaan koko se aika lavalla ollessaan. Estetiikka katoaa saman tien jos maha pääsee pömpöttämään. Sitäpaitsi, mitä kapeampi vyötärö, sen komeampi on kontrasti leveään hartialinjaan sekä paksuihin reisiin.

Flex Wheeler esimerkiksi harjoitteli vatsan hallintaa kuukausitolkulla ennen kisoja. Hengitystäkin piti osata kontrolloida niin ettei maha elänyt siinä mukana.

vatta

Mitään helppoa se ei ole. Kokeilehan itse puhaltaa ensin ilmat pois keuhkoista ja sen jälkeen pidättää hengitystä. Hengittäminen ilman että vatsa liikkuu on jo sellaisenaan monelle hankalaa. Entä sitten kun mukaan lisätään vielä poseerauksen tuoma hengästyminen?

Poseerauskunto on aivan oma lukunsa verrattuna esim aerobiseen kuntoon. Poseeraamista pitää harjoitella ei pelkästään asentojen takia vaan myös posekunnon kehittymisen takia ja se kunto kehittyy vain poseeraamalla. Harjoitteluissa hiki lentää ihan eri tavalla kuin vaikka juoksumatolla. Olen niin monta kertaa katsonut ja ohjannut poseharjoituksia eri ihmisille ja jos kunto siinä ei ole kohdillaan niin hyvin pian poseeraat omassa hikilammikossasi.

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.