This is Mika

17.10.2021 11:03 3min luku 0

ABSOLUUTTISESTI YKSI TEHOKKAIMMISTA TREENIKOKONAISUUKSISTA!

Huomenta päivää kaikille!

Saan hyvin usein kyselyitä treenaajilta, että mikä treenijako tai treenohjelma voisi olla se tehokkain, paras tai toimivin lihaskasvun kannalta. Suosittelen yleensä isompijakoisia treeniohjelmia, koska näissä ohjelmissa käydään viikkotasolla useimmin salilla ja lihaskohtaisesti tehdään enemmän treeniä kuin pienijakoisilla. En poissulje kuitenkaan pienempijakoisten tehokkuutta tai toimivuutta, koska toisille pienijakoiset ohjelmakokonaisuudet voivat olla ainoa vaihtoehto elämäntyylistä riippuen. Eikä nuo pienijakoiset missään nimessä huonoja ole, koska on niin monta tapaa treenata lihaksia tehokkaasti ja pienempijakoisilla ohjelmilla on omat etunsa tiheämmän treenikierron osalta ja tämä voi olla toisille yhtälailla hypertrofiaa tuottavaa treenausta.

***

***

Mikä treenikokonaisuus sitten on minun mielestäni se ”yksi tehokkaimmista”?

Olen laatinut kaksi toisistaan melkolailla poikkeavaa treenipakettia: 5-jakoisen Kolmen Kombon sekä 5-jakoisen Hyper Trion. Nämä kaksi isompijakoista ohjelmapakettia yhdessä luo äärimmäisen toimivan kokonaisuuden.

Kolmen kombossa treenijako menee seuraavanlaisesti:

1. Etureidet, vatsat

2. Rinta, hauis

3. Takareidet, pohkeet

4. Olkapäät, epäkkäät, vatsat

5.  Selkä, ojentajat

Hyper triossa treenijako menee:

1. Jalat

2. Rinta, vatsat

3. Selkä, pohkeet

4. Olkapäät, epäkkäät

5. Kädet

Miksi nämä kaksi treenipakettia yhdessä tekee niin tehokkaan kokonaisuuden?

Kuten treenijaoista itsessään voi huomata, nämä kaksi 5-jakoista poikkeavat huomattavasti toisistaan. Kolmen kombossa jalat jaetaan kahteen osaan kun Hyper triossa ne tehdään (kattavasti) vain kerran treenikierrossa. Myös käsien osalta on eroavaisuuksia. Kolmen kombossa ne ovat mukana (hauis) rinnan sekä (ojentajat) selän yhteydessä, kun taas Hyper triossa on käsille oma treenipäivänsä.

Molemmissa treenipaketeissa on itsessään kolme erilaista treenirunkoa, joten kokonaisuudessaan käytössä on kuusi erilaista treenirunkoa. Jos ajatellaan, että yhtä treenirunkoa on järkevää tehdä valokopiomaisesti max 2-3 viikkoa putkeen, variaatioden määrä kuuden erilaisen treenirungon kanssa on poskettoman laaja. Olen täysin vakuuttunut, että näiden kuuden ohjelmarungon avulla pystyt treenaamaan todella monipuolisesti ja äärimmäisen pitkiä aikoja putkeen, etkä tule kyllästymään treeneihin saatikka, että lihakset tottuisivat treeneihin liikaa. Adaptaatio tietynlaiseen treenityyliin / liikkeisiin vaikuttaa myös lihaskasvuun pitkällä aikavälillä, eikä tätä (adaptaatiota) pääse näillä ohjelmilla syntymään kovin helposti.

Olen laatinut muutamia esimerkkejä treenikierroista, joita on mahdollista käyttää näiden kuuden erilaisen rungon avulla.

Hypertrofisesti kasvava treenikierto

Hypertrofisesti kasvava treenikierto starttaa voimaviikolla ja etenee viikkosyklillä kohti korkeampaa intensiteettiä ja volyymia. Näin treenikierto kasvaa 7 viikkoa kestäväksi kokonaisuudeksi, jossa voi halutessaan pitää mukana kevennetyn viikon.

 1. viikko Kolmen kombon voimarunko
 2. viikko Hyperin hyper 1 -runko
 3. viikko Kolmen kombon mediumrunko
 4. viikko Hyperin hyper 2 -runko
 5. viikko Kolmen kombon volyymirunko
 6. viikko Hyperin hyper 3 -runko
 7. viikko on tarvittaessa kevennetty viikko, jolloin enemmän lihashuoltoa ja kevyttä treeniä
 8. viikko aloittaa kierron alusta

Voimapainotteinen kierto

Voimapainotteinen kierto syklittää KOLMEN KOMBON voimarunkoa vuoroviikoin, jolloin kokonaiskierto kasvaa 13 viikon mittaiseksi. Voiman ja hypertrofisen rungon kontrasti korostuu, kun ohjelmat  vaihtuvat vuoroviikoin. Tämän tyyppinen raju vastakkainasettelu kehittää niin lihasmassaa kuin lihasvoimaa. Kokonaiskierrossa on tarvittaessa kaksi kevyttä viikkoa, jolloin voi halutessaan toteuttaa lihashuoltoa, muuta liikuntaa ja antaa lihaksille sekä hermostolle aikaa palautua.
 1. viikko Kolmen kombon voimarunko
 2. viikko Hyperin hyper 1 -runko
 3. viikko Kolmen kombon voimarunko
 4. viikko Hyperin hyper 2 -runko
 5. viikko Kolmen kombon voimarunko
 6. viikko Hyperin hyper 3 -runko
 7. viikko on tarvittaessa kevennetty viikko, jolloin enemmän lihashuoltoa ja kevyttä treeniä
 8. viikko Kolmen kombon voimarunko
 9. viikko Kolmen kombon volyymirunko
 10. viikko Kolmen kombon voimarunko
 11. viikko Kolmen kombon mediumrunko
 12. viikko Kolmen kombon voimarunko
 13. viikko on tarvittaessa kevennetty viikko, jolloin enemmän lihashuoltoa ja kevyttä treeniä
 14. viikko aloittaa kierron alusta.

Ja näitä vaihtoehtoja on siis mielin määrin olemassa, jos vain mielikuvitusta riittää, varsinkin, kun ottaa huomioon, että jo pelkästään samaa runkoa voit tehdä esim kaksi viikkoa peräkkäin ja näin tehostaa tiettyä treeniä enemmän.

Näiden olemassa olevien faktojen vuoksi tämä treenikokonaisuus on varmasti yksi absoluuttisesti tehokkaimpia kokonaisuuksia, mitä olen luonut 32-vuoden treenikokemuksella ja palaute ihmisiltä, jotka ovat tämän paketin ostaneet, myös kertoo sen. ”Treenit pitkällä aikavälillä tuntuu tuoreelta ja uudelta, kun vaihtoehtoja on niin paljon.” Nämä treenirungot haastavat treenaajaa ja sitä kautta kehitys on taattua.

Molemmat treenipaketit itsessään kustantaa 59€ per paketti, mutta ostaessasi nuo ohjelmapaketit yhdessä, saat reilun kimppa-alennuksen, eli 99€ (Kombot Kimpassa).

Tilaa vaikka heti!

Tilaa Kombot Kimpassa (99€) lähettämällä tilauspyyntö minulle sähköpostilla osoitteeseen: (nyyssola.m@gmail.com) ja lähetän sinulle ohjeet laskun maksuun. Laskun lähettää sinulle luotettava UKKO.fi -laskutuspalvelu, suoraan sinun sähköpostiisi ja laskun maksettuasi lähetän sähköisesti sinulle ohjelmakokonaisuuden pdf-tiedostona. Helppoa ja vaivatonta!! 🙂MUISTA! Haasteellinen treeniohjelmakokonaisuus vaatii oikeanlaisen ruokavalion!

Haastava ja tehokas treenipaketti  toimii parhaiten, kun sen rinnalla on oikeilla makrosuhteilla kasattu ravintosuunnitelma. Suosittelen lämpimästi minun ravinto-ohjelmapakettia (89€), joka tukee lihaskasvua, kovia treenejä ja optimoi palautumisen. Näillä kokonaisuuksilla ei voi mennä pieleen!

Hyviä treenejä kaikille ja ollaan yhteydessä!

Terkuin,

Mika Nyyssölä

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.