This is Mika

04.10.2011 07:24 2min luku 2

Gymlog 7 - Campfood corner

Huomenta kansalaiset! 🙂

Ja taas ollaan filmailtu Gymlogeja. Nyt vuorossa campfood corner!

Otettiin suunta vartin yli kuusi illalla metsään, Espoon kauniille luonnonsuojelualueelle. Mukana oli kauhee määrä tavaraa retkikeittimistä punaviineihin. Aikamme metsässä tarvottuamme leiriydyttiin kauniille kallion laelle ja kiskaistiin ruokatarvikkeet esiin. Vettä oli koko päivän tihkutellut, eikä niin tihkutellutkaan, vaan satanut ihan kunnolla, mutta tuossa vaiheessa onneksi enää tihkutteli. Ilta, näin harmaassa päivässä, alkoi jo hämärtää yllättävän aikaisin. Laskettiin, että olisi ollut pari tuntia kuvausaikaa, mutta totesimme, että tuntiin jää, ennen kuin menee niin pimeäksi, ettei kuvaamisesta ilman valoja tule mitään. Kiirettä siis pukkasi ja aika alkoi käydä vähiin.

Metsä oli muuten yllättävän märkä ja kalliot/kivikot todella liukkaita. Sai olla hiukan varovainen kameroiden ja tavaroiden kanssa. Oli ehkä hieman häiritsevää tehdä jaksoa, kun sai koko ajan kilpailla valon kanssa. Tähän aikaan vuodesta tuo pimeä oikeasti yllättää. Videossa oikein näkee, että vartissa tuli yllättävän hämärää. Kuvauksen jälkeen oltiin vielä mestoilla puolisen tuntia ja saatiin taskulampun kanssa taiteilla kalliolta alas. Sysipimeää oli siinä vaiheessa.

Mutta kyllä oli kokemus sateessa ja hankalassa ympäristössä tehdä tämä jakso. Siistiä oli vaikka kiirettä piti. Keskityttiin kuitenkin olennaiseen, eli ruokaan. Läppä ei ”vakavan” aiheen ohella lentänyt niin villisti kuin yleensä, mutta mun mielestä väkisin väännetty huumori ei näissä videoissa olekaan se itseisarvo. Katsojille luulisin olevan tärkeintä se, että vaikka samalla jutustellaankin, keskitytään näyttämään mitä tehdään. Oli sitten kyse treenaamisesta, tekniikkaneuvoista tai resepteistä, tärkeintä on, että katsojalle jää jotain käteenkin. Kauheasti jos lähdetään rönsyilemään itse aiheesta, kadotetaan se punainen lanka.

Nyt vuorossa oli helppo ja törkeän hyvänmakuinen ”paleo”safka kasviksilla ja punaviinillä höystettynä. Kuka tahansa osaa tuollaisen tehdä, siinä on äärettömän hyvät ravintoarvot ja maku on mahtava. Jos ei ole dieetillä, voi rinnalle keittää riisiä mielensä mukaan. Tuhdimpaakin tuosta siis saa. Ruoka on nopea valmistaa, kuten videostakin näkee. Anna vain rauhassa hautua sen puolisen tuntia niin liha on tarpeeksi pehmeää. Chili todellakin antaa potkua, mutta se on tietysti makuasia, eli tottumuksen mukaan hienonna chili, tai jätä kokonaan pois. Jos et valkosipulista pidä niin eipä se menoa haittaa, senkin voi jättää pois. Eli variaatioita voi toki tehdä, tämä oli vain meikäläisen resepti tällä kertaa.

Toivottavasti tykkäätte niin jaksosta kuin safkasta! Olkaa rohkeita ja kokeilkaa! 🙂

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.