This is Mika

19.04.2014 18:20 2min luku 17

500 toiston reisiojennus

Moi!
Tällä hetkellä kävely sattuu. Se muistuttaa sellaista ankkamaista vaappumista. Reidet ovat shokissa, sillä eilen tuli tehtyä kunnon shokkihoitotreenit etujalkaloisille.
Treenit olivat yksinkertaiset, kaksi liikettä: Reiden ojennus ja jalkaprässi. Ojennuksissa tein sarjaa vain 20 kilolla, mutta toistomäärä oli 500.  Jalkaprässissä tein enää sen mitä jaloissa oli jäljellä.
prässi:

  • 15x 50kg(+60kg kelkka)
  • 15x 100kg(+60kg kelkka)
  • 15x 150kg(+60kg kelkka)
  • 10x 200kg(+60kg kelkka)
  • 10x 200kg(+60kg kelkka)
  • 15x 150kg(+60kg kelkka)
  • 15x 100kg(+60kg kelkka)

Keep going
Jalkaprässissä pidin jalat hyvin alhaalla tason alaosassa, jalkaterät ulospäin ja kantapäät melkein yhdessä. Kelkka tuotiin aivan alas, ass to grass -tyyliin. Jaloista oli mehut aivan totaalisen pois ja sen huomasi hyvin, kun painoa lisättiin jokaiseen sarjaan. 200 kiloa tuntui käsittämättömän painavalta eikä sillä tullutkaan enää kuin 10 toistoa parin sarjan verran.
500 toiston reisiojennus oli itsessään melkoinen urakka. Vaikka painoa oli mitättömät 20 kiloa, se loppua kohden alkoi painaa enemmän ja enemmän. Tauot olivat aluksi minuutin, kaksi ja lopussa noin 2-3 minuuttia. Tein 20 toiston erissä kaikki sarjat vaikka alussa olisikin tullut enemmän. En halunnut lähteä hapottamaan lihaksia sellaiseen kuntoon, että olisivat menneet ennen aikojaan tukkoon. Tarkoitus oli todellakin rasittaa etureisiä tasaisesti sen koko urakan ajan.
Hommaan meni reilu 30 minuuttia ja pumppi etureisissä oli erittäin mojova. Kun vikat toistot sain tehtyä ei etureisissä aluksi ollut mitään kontrollia. Piti kävellä ns. polvet lukossa, koska pienikin polven jousto pudotti minut jaloiltani alas. Mitään pitoa ei reisissä ollut. Hetken levättyäni tein muutaman kyykkysarjan vapaalla tangolla (40kg), koska alunperin tarkoitus oli kyykätä, mutta huomasin, että liike oli erittäin epävakaa eikä tuntunut luontevalta. Päätettiinkin sitten tehdä prässiä, koska siinä ei tarvinnut kontrolloida enää muuta kroppaa vaan keskittyä pelkästään työntämiseen.
Prässi oli hyvä valinta ja siinä reidet alkoivatkin hieman elpyä ja liike osui mainiosti pumpissa oleviin etureiskoihin. Treeniin paloi kokonaisuudessaan sellainen hieman reilu tunti ja jalat olivat kaikin puolin soseutettu. Takareidet eivät saaneet juuri mitään osumaa elikkä idea onnistui siis mainiosti, koska tarkoituksena olikin eristää etureidet niin hyvin kuin mahdollista. Maanantaina sitten takareidet vuorostaan saa ”turpiin”, joten niiden aika on vielä edessä. 😀
Seuraava etureisitreeni mennäänkin aivan toisenlaisissa tunnelmissa. Isompaa liikettä ja isompaa rautaa. Näin pidetään lihas varuillaan ja pakotetaan se tekemään työtä. Shokkihoitoa kannattaa silloin tällöin kokeilla kukin tahollaan ja fiilistellä sitten seuraavina päivinä sitä olotilaa kun reidet ovat pelkkää hyytelöä!

Kommentit (17)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.