This is Mika

16.04.2019 11:19 3min luku 0

Tehokasta esiväsytystä

Morjens!

Kehonrakennusmielessä liika voima treeneissä lisää loukkaantumisriskejä. On siis pyrittävä erilaisin keinoin saada tehokas treeni aikaiseksi ilman, että liiallinen voima pakottaisi treenaamaan turhan suurilla painoilla. Itse tykkään käyttää erilaisia erikoistekniikoita hyväkseni, jotta sarjapainot pysyisivät kohtuullisina ja voin turvallisesti treenata lihakseni totaaliseen loppuun. Aina siinä ei onnistuta ja siltikin loukkaantumisia voi syntyä.

***

***

Yhtenä hyvänä erikoistekniikkana käytän esiväsytystekniikkaa. Varsinkin jalkojen kohdalla tämä on oivallinen tekniikka, joka syö kivasti liiallisen voiman ja täten pääliikkeissä tehdyt sarjat saadaan yhtä raskaiksi paljon pienemmillä painoilla, kuin ilman esiväsytystä.

Eilen esimerkiksi treenasimme jalkoja niin, että teimme ensin varsin runsaan määrän reiden ojennuksia esiväsyttääksemme etureisiä. 2 lämmittelysarjaa 20kg x 30 ja 25kg x 30 toistoa. Tämän jälkeen 10 sarjaa 30 kilolla 30 toiston turvin. Kaiken kaikkiaan siis 360 toistoa.

Jalkaprässittelyt menossa

Esiväsytyksen jälkeen siirryimme pääliikkeeseen jalkaprässiin ja teimme siinä 30 toistoa pitkällä liikeradalla ja heti perään 30 toistoa lyhyellä liikeradalla korostamaan etureisiä. Käytännössä siis otimme jalkoihin rasitusta kokonaisvaltaisesti ensin 30 toiston verran ja siihen heti päälle tavallaan mekaanisena kevennyksenä lyhyellä liikeradalla 30 toistoa, joka korostaa etureisien rasitusta.

Setti on todella rankka, kun etureidet ovat esiväsytetty lähes totaaliseen kuolemaan jo reiden ojennuksissa. Pumppi on aivan järjettömän kova ja reisistä on kovin terä jo imaistu pois. Isoja painoja ei siis tarvita ja jalat siltikin taistelee kaikkensa, pystyäkseen suoriutumaan sarjoista. 100 kilon tyhjällä kelkalla siis liikkeelle. 4 sarjaa jokaisessa, + 50 kiloa lisää painoa (minun kohdallani).

Sarjat prässissä:

  • 30+30 x 100kg
  • 30+30 x 150kg
  • 30+30 x 200kg
  • 30+30 x 250kg

Loppuun vielä 3 sarjaa reiden koukistuksia seisten 20 toistoa per jalka ja jalat olivat taputeltu melkoisen kivasti. Nopea, tehokas ja armoton etureisipainotteinen setti. Treenissä meni ehkä noin tunti ja 10 minuuttia, kun kahdestaan tehtiin treenit. Suosittelen lämpimästi käyttämään erilaisia erikositekniikoita, joilla treenit saadaan monipuoliseksi ja vältytään käyttämästä kohtuuttoman isoja painoja. Enkä siis tarkoita, etteikö isoja painoja saisi käyttää, vaan sitä, että toisinaan sarjapainot saattavat kasvaa voimatasojen kasvun myötä ja aina ei paikat tahdo pysyä mukana kehityksessä. Esimerkiksi juuri esiväsytystekniikalla voidaan vaikuttaa sarjapainoihin ja vältytään näin käyttämästä niitä isoimpia painoja.

Kehonrakennuksessahan muutenkin pyritään aina treenaamaan ikään kuin vaikeimman kautta. Koitetaan löytää tapoja ja tekniikoita tehdä liikkeet vaikeammalla tavalla, jotta saadaan lihas kasvamaan voiman sijasta. Tämä on ennaltaehkäisevää treenaamista ja vältytään mahdollisilta turhilta vammoilta. Näin se vaan on ja toisaalta, onhan tämä huomattavasti fiksumpaa, kuin voimaryskätä menemään valtavilla kuormilla ja ottaa turhia riskejä. Kehonrakennus vaatii vuosien työtä ja monesti vasta vuosissa pitkälle edenneet treenaajat alkavat saavuttaa sitä laadukasta kivilihaa. Bodaus vaatii siis pitkän uran eikä sitä sovi tuhota loukkaantumisilla ennenaikaisesti.

Kuvasin eilen tuon viimeisen jalkaprässisarjan ihan huvikseni, jotta näette miten tiukka se loppujen lopuksi oli, vaikkei painoa tosiaan prässissä ollut kummoisemmin.


Off the Hook 2 yhden hinnalla!

Nyt on hurja diili käynnissä koko tämän viikon ajan. Ehkä tehokkain boosteri (toimii hyvin jalkatreeneissä) markkinoilla on Off the Hook. Tämä nyt 2 yhden hinnalla. Suosittelen!

Klikkaa kuvaa alla ja tilaa!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.