This is Mika

30.06.2016 14:26 3min luku 11

Tätä et voi ohittaa!

Moi!

Nykypäivänä ihmiset ovat erittäin tietoisia ravitsemuksesta ja hyvistä elämäntavoista. Ei tarvitse mennä kuin reilu 15 vuotta taaksepäin, niin tietämys ravinnon ja ravinteiden tärkeydestä perus hyvinvointiin tai vaikka urheilijan kehitykseen oli melkoisen toista.

Mikä tuntuu hassulta, niin urheilussa aivan huipputasollakin moni urheilija oli tuolloin täysin tietämätön miten tärkeää on ravita elimistöä ja hyödyntää ravintoa tukemaan treenaamista. Nykyään moni jo tavan tallaajakin on tietoinen ja ymmärtää esim makrojen päälle tai mitä kalori on. Tietoisuus on kasvanut Suomessa ja konsensus on selkeästi se, että halutaan oppia lisää ja ymmärtämään näitä asioita.

Lisäravinteiden tarve urheilijalla on hyvin selvä asia. Kasvavan kulutuksen myötä tarvitaan niin perusravintoa kuin lisäravinteita tukemaan tekemistä. Kreatiinit, aminohapot, lisäproteiinit ja buusterit ovat löytäneet tiensä hyvin monen urheilijan aloittelijasta ammattilaisen kotiin. Tämä on itseasiassa poikkeuksellisen hieno juttu, eikä kaikissa muissa maissa ole kuulemma näin asiat. Mitä olen ulkomailla asuvien ihmisten kanssa jutellut, jotka ovat lisäravinnealalla töissä, olen kuullut, että esim Tanskassa on suhteellisen heikko tietämys lisäravinteista ja ravitsemuksesta ylipäätään. Moni ei tiedä eroa edes heraproteiinin tai soijaproteiinin välillä.

Voisin melkein väittää, että Suomessa lisäravinnetietämys on huippukorkealla verrattuna muihin euroopan maihin. Me suomalaiset ei uskota ihan kaikkeen mitä sanotaan. Nykyisin ei esim voida laittaa näitä 80-luvun ja 90-luvun alun ”väitteitä”, osta tämä jauhe ja voimatasosi kasvaa x-ajassa 300%, testotasosi 400% ja kasvutasosi 500%. Muistan hyvin nämä ajat, kun jenkkilehdissäkin oli mainoksissa vaikka mitä yliampuvia lukuja miten saat ”x-viikossa” 5 kiloa puhdasta lihasmassaa lisää tms. Ei sellaisiin uskota eikä käsittääkseni lain puitteissakaan voida laittaa enää sellaista väitettä purkin kylkeen, jos ei ole jotain näyttöä/faktaa tukemaan väitettä?

Hulvattomia myös nämä before and after -kuvat

steroidlike

Tässä pari hassua lisäravinnemainosta. Näissä nyt ei suoranaisesti ole mitään yliampuvia väitteitä miten kasvat viikoissa isoksi, mutta saa nämä hymyilemään.

Lisäravinnemarkkinat ovat räjähdysmäisesti kasvaneet vuosien varrella. Selkeästi ravinteita käytetään ja ne koetaan hyödyllisiksi. Näin ei olisi, jos lisäravinteet olisivat humpuukia. Ne eivät sitä ole. Nykyisin jopa lisäravinnefirmatkin suosittelevat, että lisäravinteita ei käytettäisi korvaamaan normaalia ruokavaliota. Monesti esim proteiinien kohdalla mainitaan, että nämä ovat tarkoitettu täydentämään päivittäistä proteiininsaantia.

Lisäravinne on nimensä mukaisesti lisä_ravinne. Se on perusravinnon lisä. Sillä täydennetään ruokavaliota, tai hyödynnetään niitä tehostaakseen/muokatakseen makrosuhteita. Lisäravinteilla tuetaan kovaa treeniä, hidastetaan kataboliaa, lisätään tehoja treeneihin jne, riippuen ihan mitä halutaan.

Itse käytän lisäravinteita ja suosittelen liikkuvien/urheilevien ihmisten myös käyttävän. Hyödyn huomaa yksinkertaisesti itse käyttämällä. Parhaimpia esimerkkejä on Intra nimeltään Octane!

Octanen teho tuli huomattua ihan itse vaikka olinkin aikoinaan melko skeptinen. BCAA:t sekä lisätyt sitrulliinimalaatti ja glutamiini antoi omiin treeneihin sellaista potkua, että enpä ole sen jälkeen treenannut ilman.

Nyt tullaankin kohtaan otsikko. 😀 

Tätä et voi ohittaa, nimittäin olen ns. palkkapäivän, eli kuukauden vikan päivän kunniaksi saanut eksklusiivisen Octane-tarjouksen teille! Kukapa tätä haluisikaan ohittaa, sillä Octane on niin hyvä, että sitä kannattaa melkeinpä hamstrata kaappiin, kun se silloin tällöin osuu tarjoukseen!

Olkaat hyvä ystävät! Klikkaa kuvaa alla ja pääset Octane -diiliin käsiksi. Tämä ei ole montaa päivää voimassa, joten suosittelen, että tilaat nyt etkä huomenna. 😀 BOOM!!

800_mika_Octane_hardcore_june16_FTUK

”Osta Octane, osta Octane… mitä siellä vielä itket? Osta Octane!” 😀

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.