This is Mika

23.09.2012 10:18 2min luku 41

Selän spesilisaatio - 5 viikon leuanvetoprojekti

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Taas on aika jakaa treenitietoutta kaikille ja antaa uutta näkökulmaa treenaamiseen ja kehitykseen. Think outside of the box!

Tää on aika brutaali, mutta toimiva tapa saada selkä kasvamaan. Spesilisaatiotreenit tarkoittavat sitä, että tehdään yhtä lihasryhmää joka päivä esimerkiksi yhden viikon ajan. Tässä tapuksessa tätä spesilisaatiota jatketaan kokonaista viisi viikkoa.

Otetaanpas esimerkki niin asia aukeaa kaikille. Käyt salilla vaikka 4-5 kertaa viikossa? Okei, oli treenijako mikä tahansa tuon viikon aikana, joka treenin alkuun teet 5×15 leukaa leveällä vastaotteella. Sen jälkeen siirryt normitreeneihisi. Myös selkäpäivänä teet ensin 5×15 leuat ja sitten vasta teet muut liikeet. Eli treenien alkuun 5×15 leveällä vastaotteella leukoja!

Setit joka päivä ennen normitreeniä:

  • 5×15
  • 5×15
  • 5×15
  • 5×15
  • 5×15

Voit kuvitella miten paljon se esim viikkotasolla tekee toistoissa pelkästään leuoissa. 5×15 ja jos käyt vaikka 5 kertaa salilla se tekee 375 leukaa.

Jos et saa 15 leukaa niin se on tietysti huono juttu. Lyö vetoremmit kiinni tankoon ja tee niin monta kuin mahdollista. Roikut siinä vaikka koko päivän, mutta poimit ne leuat sinne totaaliseen failureen asti. Jos vikoilla menee enää 10 toistoa niin se ei ole haitaksi. Leukojen toistomäärä kasvaa huikeaa tahtia, kun niitä tehdään noin usein ja peräkkäisinä päivinä. Ja se kehitys selälle on luonnollisesti huikea. Itse tein tätä treenimetodia pari vuotta sitten jopa 2 kuukautta putkeen. Ja se sai todellakin selän leviämään.

Leuanveto on aivan eri juttu kuin ylätalja. Siinä aktivoituu selkä kropan liikkeiden mukaan ja loppupuristus on aivan toisenlainen kuin ylätaljassa. Homma ei siis pelitä tekemällä ylätaljaa vaan leuat ovat luonnollisesti kokonaisvaltaisempi liike.

Tässä opastusta leuanvetoon leveällä vastaotteella:

Kommentit (41)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.