This is Mika

22.07.2013 21:28 3min luku 14

Reissun päällä Etelä-Virossa (video)

Hjellou!

Vihdoin kotiuduimme reissusta, jossa oltiin viime viikon puolivälistä lähtien. Etelä-Viro tuli koluttua ystävien avustuksella. Nähtiin jos jonkinmoista paikkaa. Vekkuli paikka oli Suur Munamägi Haaniassa lähellä Latvian rajaa. Paikka on noin 60 metriä ympäristöään korkeammalla ja siellä on 29 metriä korkea näkötorni.  Merenpinnasta laskettuna Suur Munamägi on kaiken kaikkiaan 318 metriä korkea.

munamäki_04

Jännä sinänsä, että paikka on niin korkea, sillä muu maasto tuolla päin on vain hieman kumpuilevaa. Kukkulalle on muutama rappunen astuttava, ennen kuin pääsee näköalatorniin… …ja pääsee jälleen astelemaan rappusia. 😀

(Klikkaa kuvaa isommaksi)

munamäki_02

Matkan varrella torniin oli matkamuistomyymälää ja muuta kaunista puutaidetta.

munamäki_01

munamäki_03

Maisemat olivat huikeat tornista käsin.

munamäki_05

Munamäen jälkeen suuntasimme Ööbikuorgiin eli satakielenlaaksoon. Ööbikuorg sijaitsee uskomattoman kauniissa Rõugen muinaislaaksossa joka on muovautunut viimeisimmän jääkauden aikana. Siellä on runsaasti järviä ja laaksoja. Ööbikuorgissa on mieletön määrä luonnonlähteitä ja tämä Rõugen sivulaakso on henkeäsalpaavan kaunista katsottavaa.

oobikuorg

Ööbikuorgissa on kaunis paikka, jossa voi lammesta kalastaa oman taimenen, joka sitten valmistetaan haluamallasi tavalla.

taimenen_kalastusta

Valitset vain ongen tai virvelin lyöt syöttiä koukkuun ja onkimaan taimen. Itse nappasin vajaan kahden kilon taimenen, joka sitten grillattiin. Hintaa koko kalalle valmistuksineen tuli 24 euroa, josta söi 4 ihmistä oikein mainiosti vatsansa täyteen. Koko hauskaan hetkeen meni noin tunnin verran. Mahdollista oli myös kalastaa taimen ja ostaa se todellakin täysin tuoreena kotiin. Paikassa oli myös take away, eli pakko ei ole jäädä paikan päälle syömään.

Tässä vähän videota reissusta:

Tarjoilut olivat kyllä niin top-notch koko reissun ajan. Tässäkin syödään sian niskaa, joka on ensin paistettu ja sitten pitkään haudutettu. Liha suorastaan suli suuhun.

sian_niskaa

Oli uskomattoman herkullista syödä oman maan perunoita, kurkkuja ja tomaatteja. Ei ole lainkaan ihmeellistä, että paikalliset itse kalastavat omat kalansa, viljelevät vihanneksensa ja yrttinsä. Maut todellakin olivat alkuperäisiä, rehellisiä ja äärimmäisen maukkaita. Näin kaupunkilaisena moinen toki tuntui ihmeelliseltä vaikka maalla asuville se on arkipäivää. Etelä-Viro on kaunista paikkaa. Kulkiessamme tuli ihasteltua tienvarsilla runsaina kasvavia pähkinäpensaita ja pelloilla käyskenteleviä haikaroita. Reissulle on pakko antaa täydet 10 pistettä. 🙂

Kiitokset erityisesti: Bennolle ja Silville. <3 Olitte upeita!

Kommentit (14)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.