This is Mika

20.07.2018 10:06 2min luku 4

Motivaatiopuhe - HYVÄ!

Moro!

Meitä ihmisiä on moneen lähtöön, siitä ei pääse mihinkään. Toiset ajattelevat asioita negatiivisemmin kuin toiset ja jotkut ihmiset pyrkivät kaikesta negatiivisuudesta huolimatta löytämään hyviä asioita.

Kuuntelin Joe Roganin podcastia ja bongasin sieltä mielenkiintoisen motivaatiopätkän, jota Rogan itse tykkää kuunnella aika ajoin. Kyseessä on Jocko Willinkin podcastista napattu motivaatiopuhe, joka kieltämättä on täynnä ajatusta. Asenne ratkaisee. Haenko epäonnistumisista positiivisia puolia, pyrinkö kehittymään ja nousemaan ylös parempana?

Itse en kauhean usein etsi mitään motivaatiota, koska en koe tarvitsevani sellaista. Olen yleensä korkeasti motivoitunut, mitä sitten ikinä teenkään ja saan yleensä asiat tehtyä. Tämä Jockon puhe kuitenkin kolahti kivasti. Ajatushan tuossa takana on yksinkertainen. Nouse ylös jos kaadut. Menetyksen, pettymyksen, epäonnistumisen ja häviön kautta voi aina löytää jotain, joka kasvattaa, kehittää ja parantaa sinua. Aina löytää jotain positiivista negatiivisuudesta, jos vain asennoituu niin. Lähtökohtaisesti ihmisellä tulisi olla ajatusmalli sellainen, että asiat nähdään hyvässä, ei pahassa. Se ei aina ole näin, mutta tähän ajatukseen ja malliin voi myös opettaa itsensä.

Uskon vahvasti, että ajattelemalla tai edes pyrkimällä ajattelemaan positiivisesti, näkee maailman paljon mukavampana ja valoisampana. Älä luovuta vaan taistele. Jos asiat iskee päin naamaa, ota se vastaan ja opi siitä jotain. Pura paketti, kasaa se uudelleen ja hyökkää takaisin erilaisella taktiikalla. Kaikesta voi oppia ja näitä tilanteita tulee vastaan joka päivä.

Itse en käytä aikaani murehtien asioista mitä minulla ei ole, vaan nautinniistä asioista mitä minulla on. Hyvin usein kuulee sitä, että ihmiset murehtivat sellaisista asioista, mitä eivät omista. ”Hitsi kun mulla ei ole omakotitaloa” ”harmittaa kun en omista venettä tai autoa” jne jne.  Itse en halua tuhlata aikaani sellaiseen. Nautin pienistä asioista ja olen iloinen siitä mitä saan kokea arjessa. En puhu pelkästään materiasta vaan terveydestä, läheisistä, ystävistä, kokemuksista, jne.

Ajatellaan kuten Jocko, jos joku menee pieleen, ”hyvä” tästä voi oppia jotain.


Hei, älkää unohtako, että vielä on voimassa tuo 2 yhden hinnalla Octane! Mun kehittämää makuakin löytyy vielä varastosta!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.