This is Mika

05.03.2013 17:39 3min luku 64

Miten julmia ihmiset voivat viattomille lapsille olla?

ILtalehdessä juttu tästä kohua herättäneesti 8-vuotiaan Eerikan surmasta. Pieni tyttö joutui julman isänsä ja äitipuolen armoille vuosien ajaksi. Lopulta tyttö tukehdutettiin kuoliaaksi toukokuussa 2012.

Tässä IL:n juttu:

Viime äitienpäivänä tapahtuneen 8-vuotiaan pikkutytön surman käsittely on alkanut oikeudessa. Eerika kuoli tukehtumalla Helsingin Puotilassa sijaitsevassa asunnossa toukokuussa 2012. Iltalehti seuraa oikeudenkäyntiä paikanpäällä.

Syyttäjä Eija Velitski vaatii tytön isälle ja tämän äitipuolelle elinkautista vankeutta murhasta.

Syytetyt saapuivat saliin kasvot tiukasti peitettyinä. Avovaimo on pukeutunut valkoiseen neulepuseroon ja isä siniseen huppariin.

Syyteen mukaan isä ja äitipuoli sitoivat ja pakkasivat tytön, kun tämä oli menossa nukkumaan. He olivat sitoneet tytön kädet selän taakse, pahoinpidelleet tätä, käärineet lakanaan ja laittaneet sohvalle nukkumaan. Syyttäjän mukaan tytön tukehduttaminen kesti 4-6 tuntia.

Eerikan äiti vaatii 40 000 euron kärsimyskorvauksia itselleen ja velipuolelle 30 000 euroa. Lisäksi Eerikan hautakivestä vaaditaan 2 000 euroa. Raaka ja julma teko on syvästi vaikuttanut veljen elämään, perustelee Eerikan äidin asianajaja.

Veli ja Eerika olivat todella läheisiä.

Äitipuoli kiistää murhan, mutta myöntää törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen.

Isä myöntää pahoinpitelyt kahden teon osalta. Hän myöntää lyöneensä Eerikaa useita kertoja remmilla pakaroille sekä pakottaneensa Eerikan useita kertoja syömään vasten tahtoaan. Isä myöntää myös vapaudenriiston.

Isä myöntää enimillään syyyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Erimielisyyttä nimestä

 Syyttäjän mukaan vanhemmat eivät päässeet yksimielisyyteen edes tyttärensä nimestä. Isä kutsui tyttöä Viljaksi ja äiti Eerikaksi.

Pariskunta oli yhdessä keväästä 2003 kevääseen 2004. Siinä välissä syntyi tyttö nimeltä Vilja Eerika.

Eerika asui äitinsä luona kuusivuotiaaksi. Sitten hänet huostaanotettiin ja Eerika päätyi asumaan isänsä luokse.

Kuollessaan Eerika oli 1. luokalla koulussa.

Eerika asui isänsä ja tämän avovaimon kanssa 33,4 neliön yksiössä. Syyttäjän mukaan asunto oli niin pieni, että tekipä isä tai äitipuoli siellä mitä tahansa, sitä ei ole voinut olla havaitsematta.

Asunnossa oli ruokapöytä, televisio ja sänky samassa huoneessa. Huoneistossa oli vain pieni keittosyvennys täynnä likaisia astioita ja sidontatarvikkeita.

Kuolinyönä pahoinpitelyissä käytettyjä pakkausmateriaalia oli sullottu eri puolille asuntoa. Asunnossa oli myös todella paljon sidontamateriaalia, muun muassa pahvilaatikollinen teippejä.

Eerikasta tehtiin 11 lastensuojeluilmoitusta muun muassa naapureiden, rehtorin ja opettajien toimesta.

Eerika oireili hyvin voimakkaasti sekä psyykkisesti että fyysisesti.

Eerikan isä on muusikko ja autonkuljettaja. Epäsäännöllisen työn vuoksi tyttö jäi pitkälti äitipuolen vastuulle.

Syyttäjän mukaan äitipuoli oli valehdellut miehelle, muille omaisille sekä sosiaaliviranomaisille olevansa ranskalaismarokkolainen lääkäri. Kaikki uskoivat naisen tarinan. Äitipuolelta oli ennestään otettu omat lapset huostaan.

Syyskuussa 2011 biologinen äiti kertoi viranomaisille, että Eerika joutui kävelemään kouluun 4 kilometriä. Se oli yksi äitipuolen ja isän kasvatusmenetelmistä. Tuolloin äiti myös huomasi, että Eerikalla alkoi olla kaljuja kohtia päässä. Myös ohjaajat kiinnittivät huomiota siihen, että tytön kasvoissa oli naarmuja ja mustelmia.

Jatkuvaa pahoinpitelyä ja syylliseksi lavastamista

Syyttäjä esitti oikeudessa videotykin kautta kuvia todistusaineistosta. Isä painoi katseensa alas, äitipuoli katsoi esitetyt kuvat.

Kuvissa näytettiin Eerikan repaleisia alusvaatteita, joita väitettiin tytön itsensä leikkelemiksi. Kuvissa näytettiin myös leikellyt vaaleanpunaiset saappaat, joita tytön piti käyttää. Syyttäjän mukaan saappaiden kumi oli niin paksua ettei 8-vuotias tyttö pystyisi niitä saksimaan.

Leikellyt vaatteet puettiin Eerikan päälle. Valokuvissa esiintyy itkevä tyttö.

Syyttäjän mukaan Eerikaa pakotettiin syömään. Hän saattoi oksentaa välillä ja joutui siitä huolimatta syömään.

Myös näitä tilanteita isä ja äitipuoli olivat kuvanneet. Karmeissa otoksissa tyttö itkee ja oksentaa.

Tytölle sanottiin syöttämisen jälkeen, että hän on läski. Sen jälkeen hänet laitettiin pihalle juoksemaan tunniksi hiekkalaatikkoa ympäri. Juoksemisen jälkeen äitipuoli löi häntä reisille.

Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa tytön ruumiista löytyi 89 ulkoista väkivallan merkkiä.

Syyttäjän mukaan Eerika ei myöskään saanut käydä vessassa riittävän usein. Naapurit näkivät kun tyttö hän kävi tarpeillaan roskalaatikon takana.

Lisäksi syyttäjän mukaan tytölle puettiin äitipuolen koruja. Eerikasta otettuja kuvia korut yllään levitettiin suvulle todisteena lapsen varastelusta.

Tässä Eerikan isää tuodaan oikeudenkäyntiin.
untitled

Todella, todella surullista luettavaa. Mielestäni rangaistuksen moisille teoille, kiduttamisille, fyysiselle väkivallalle, henkiselle väkivallalle, murhaamiselle, yms, tulisi olla ankarin mahdollinen.

Aina, kun lapsiin tai muihin viattomiin tai puolustuskyvyttömiin ihmisiin/eläimiin kohdistetaan väkivaltaa, saa moinen minut niin vihaiseksi. Kuinka sairas ihmismieli voi olla, että se tekee tällaisia asioita? Voin sanoa, että paatuneinkaan perus”rosmo” ei lapsia pahoinpitele, se on niin alhaista ja säälittävää, että uskoisin noidenkin ”vanhempien” joutuvan sinne alimpaan kastiin vankimaailmassa.

Nämä teot ovat jotenkin ihan ulkopuolella normimaailmasta vaikka tämä maailma ei nyt kauheen puhtoinen olekaan. Jotain ”sääntöjä” ei vain saa rikkoa.

Säälittävää, että Suomessa ankarin tuomio tällaisillekin tapauksille on se elinkautinen eli noin 12 vuotta. Kyllä jotain tuntuvampaa soisi rangaistuksien olevan näille sosiopaateille!

Kommentit (64)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.