This is Mika

22.03.2012 12:54 2min luku 13

Mitä silmä näkee sitä kamera taltio - Vai taltioiko?

Hauska leikkiä tolla ifounilla.

Eilen laski kevätaurinko kivasti tohon meidän parkkikselle. Otin kuvan ihan normisti siitä ja ihailin värejä. Se on kuitenkin niin metkaa ku katsoo sitä auringon laskua silmillä ja sit ottaa siitä kuvan niin plöts, kuva latistuu ja se kokonaisuus mitä silmillä näkee katoaa. Milloinkohan keksitään sellainen kamera joka tallentaisi kaiken sen materiaalin, mitä silmä näkee, kuvaan? Paljonkohan megapikseleitä siihen menis? 😀

Tässä kuva auringon laskusta:

Otin sit kuvan alkeellisella panoramaohjelmalla, että vähän enempi tulis kaikkee kuvaan, jotta se muistuttais edes etäisesti sitä mitä kahdella silmällä näkee. Hyvä verrata noita kahta kuvaa:

Tietty siis kaikki luonnossa näyttää niin kauniilta, ettei mikään kamera pysty ikinä taltioimaan mitään mitä sä itse näet. Silmä rekisteröi niin kipeen määrän dataa ja aivot sit prosessoi sitä sellaisella vauhdilla, ettei yksikään tietokone vielä seuraavaan 30 vuoteen pysty samaan.

Yhä voidaan kuitenkin pohtia mitä me näemme oikeasti? Onko kaikki opittua? Näkevätkö värisokeat maailman ”väärällä” tavalla, kun kuvasta puuttuu värejä? Mikä on todellista? Aivothan huijaa välillä, koska se rakentaa kuvaa olettaen asioita. Lue tämä blogipäivitys aivoista ja näkemisestä.

Ei muuta kuin kaunista päivänjatkoa lukijoille! Kesä tulee aivan varmasti ja silloin otetaan niitä kuvia auringonlaskuista niin kameralla kuin omilla silmillämme!

Kommentit (13)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.