This is Mika

25.01.2013 18:20 3min luku 6

Mikan Nyyssölän posekoulu osa 2 - Leveä selkä edestä

Terve!

No niin, siirrytään seuraavaan pakolliseen poseen, eli leveä selkä edestä.

Lähdetään taas ensin jaloista liikkeelle.

Jälleen kerran jalat voivat olla joko yhdessä, leveämmin tai vaikka toinen jalka toisen eteen sijoitettuna (kuva 1.) ihan siis miten parhaiten reisien sviipit ja erottuvuus parhaiten saadaan esiin. Opettele siis jännittämään jälleen kerran etureisiäsi ”kiertäen” se sviippi siitä sivusta, jolloin reisi näyttää paksummalta (kuten tuplat edestä). Kiinnitä huomiota, ettet lyö jalkojasi lukkoon, eli pieni jousto polville niin reitesi näyttää paksummalta. Katso esim kuva 3, vieressäni kaveri lyö polvet lukkoon ja itseasiassa jalat näyttävät kapeammilta mitä ne todellisuudessa ovat. Eli ei polvia lukkoon/jalkoja suoraksi vaan joustoa ja kiertojännitystä.

Keskivartalo

Vatsan osalta sulla on pari vaihtoehtoa, eli joko vedät happea keuhkoihin ja nostat rintakehää ylöspäin (röyhistät rintaa) tai puhallat ilmat osittain pois ja jännität vatsoja. Tärkeintä on kuitenkin että latsit aukeaa eli katso että hartialinja ei kärsi missään vaiheessa.

Tuomarithan kiinnittävät tässä posessa huomiota tiimalasimaiseen kokonaisuuteen. Hartialinjan on oltava leveä, vyötärö kapea ja siitä alaspäin taas levenee, kuten tiimalasi tai X-kirjain. Latsit tulevat käsien alta esiin ja pose on luonnollisen näköinen ilman tuskaa ja puristamista.

Okei siirrytään käsiin ja miten kyljistä otetaan kiinni.

Ideana on siis tuoda mahdollisimman kapea illuusio vyötäröstä, joten käsillä pystytään pelaamaan se kapeammaksi puristamalla kylkiä rystysillä. Itse otan peukaloilla ja etu- ja keskisormen rystysillä kiinni kyljstä ja pidän ranteet melko suorina kuva 1 ja 2). Lähde siitä, että yrität hakea otteen kyljistäsi mahdollisimman takaa ja tuo niitä avatessasi latseja hieman eteenpäin. Lähdeä vaikka tekemään posea niin että viet kädet aivan selän taakse ja liutat kädet kylkien sivuille samalla kun avaat selkäsi. Tämä on yllättävänkin vaikeaa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Siirrytään olkapäihin ja hartialinjaan

Tämä on tärkeä osa posessa ja tässä monasti näkee vaikka minkälaisia yrityksiä. Esim olkapäät. Katso että ne eivät nouse liian ylös korviin tai että toinen nousee ja luo epätasapainoisen vaikutelman (katso kuva 2 – keskellä oleva mies). Rintalihasten osalta sulla on pari vaihtoehtoa. Joko jännittää niitä tai ei jännittää. MUTTA, kiinnitä huomiota, ettei jännittäessäsi rintalihaksia hartialinja mene kasaan, kuten esim kuvassa 4 oikean puoleinen mies tekee. Tässä juuri jännitetään rintoja ja samalla kavennetaan monella sentillä hartialinjaa. Eli jos sulla rintaa jännittäessäsi hartialinja pysyy todella leveänä niin jännitä silloin niitä, mutta jos se lähtee kapenemaan kuten minulla juuri kävisi älä missään nimessä jännitä niitä.

Leveä selkä edestä on periaatteessa helppo pose mutta monelle se on yllättävän vaikea. Usein kiertäjäkalvosimien jäykkyys voi vaikuttaa siihen, ettei hartialinja aukea tai jopa ettei saada kunnolla kyljistä edes kiinni. Venyttele käy hierojalla ja venyttele venyttele… Posen pitää näyttää helpolta, ei tuskaiselta vääntämiseltä. katso peilistä symmetriaa ja tasapainoa. Olkapäiden on oltava tasaisena linjana ja latsien esiintulo on suotavaa.

Ei muuta ku poseeraamaan!

Mika kiittää!

Kuva 1

leveä selkä edestä Mika Nyyssölä

Kuva 2

leveä selkä edestä 3

Kuva 3

leveä selkä edestä 2

kuva 4

leveä selkä edestä 4

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.