This is Mika

17.06.2014 20:02 4min luku 36

Lupa-asioita, veijareita, sushia ja aurinkotuulia!

Mörö!
Tänään oltiin hakemassa vaimolle uutta ajokorttia nimen vaihdoksen vuoksi ja itelläkin menossa passi vanhaksi. Netissähän kehoitetaan varaamaan aika, kun asiakirjoja, varsinkin passia, ollaan hakemassa. Mutta missään kohtaa ei mainita, että ajanvaraus olisi ehdottoman pakollista. NOoh, mentiin sitten reippaina siinä yhden jälkeen Vantaan poliisin lupatoimistoon ihan ilman ajanvarausta, kun aateltiin, että  eihän siellä nyt ole mikään järjetön ruuhka. Ja *itut, meikä nappas sen jonotusnumeron niin lipukkeessa luki A281 ja seinässä numeronäyttö näytti A259!! FUUUUUUUU!!
lipuke
Vaimo paineli eri nappia, kun sille tuli ajokortti, lipussa seiso A500 jotain ja hetken päästä näytössä sillekin kivat jonot, tosin ei ihan yhtä pitkät kuin passihakemuksille. Sit rupesin kattelee seinille, niin siellähän sitten luki kissan kokoisin kirjaimin, että täällä vain ajanvarauksella passit jne. FFFFUUUUUU jälleen kerran. Aattelin, että ei saakeli soikoon, onko mun nyt pakko varata aika, kun ilman ajanvarausta sai vain pikapassin ja invalidin P-kortin, kumpaakaan en tarvitse, toistaiseksi. 😀
Kattelin kännykällä aikoja ja ne meni jonnekin heinäkuun puoleen väliin. FUUUUUUUU!!!! Noh, siinä sit viileenä vaan venailtiin, että tuli vaimon vuoro ja meikähän marssi sinne perään. Katos, oltiin huomattu, että samat luukut ottivat vastaan niin ajokorttihakemuksia kuin passihakemuksia. Niinpä, mitä hiton järkeä olla kaksi eri ”jonoa” jos molemmat johtavat saman virkailijan luokse?
Sinne marssittiin peräkanaa ja virkailija kysyi toki lipuketta ja tarkisti, että vaimo oli oikeasti seuraavana vuorossa. Sitten se kysyi että millä asialla oltiin? ”Ajokorttia nimenvaihdon vuoksi.” ”Juu istukaa alas”, ohjasi virkailija. 🙂 Nooooh, siinähän meikä sitten keskustelun lomassa varovasti kysäisi: ”niin saiko sitä sen passinkin ilman odotusta, kun tuo minun oli menossa pian vanhaksi ja teillä kun nuo ajat menevät kauas hienäkuulle?” ”Kyllä se pitäis aika varata jos ei ole kiire.” Vastasi virkailja. Meikä siihen sitten nokkelasti: ”Noooh, kyllähän tässä olis varmaan reissua vielä, kun juuri naimisiinkin…” ”hhhmm, katotaan sitä sitten tämän hakemuksen jälkeen.” Virkailija huokasi.
Meikällä oli suunnilleen tällainen viekas ilme siinä keskustelun lomassa 😀 

”Rouvalla on muuten kaunis paita päällä.” Kävi vielä mielessä, kun siinä ujuttelin omaa passihakemusta kymmenien ihmisten ohi! Mutta sellainen kutina oli, ettei sen enempää tarvinnut silotella rouvaa saadakseni omat hakemukset samaan syssyyn. Tiedän, olen viekas kuin kettu, suoranainen veijari. Mutta en mä nyt jumankekka jaksa jäädä vielä odottelemaan kun vaimo on jo saanut oman hakemuksensa alta pois tai vaihtoehtoisesti menny takas himaan tekemään jotain fakin ajanvaraushömppää.
Ja niinhän siinä kävi, sain vielä omatkin hakemukseni siihen samaan. 🙂 Mutta kyllä sitä puolitoista tuntia venattiinkin, että ei siinä nyt mitenkään kauheesti jonon ohi menty. Pääasia oli että mun ei tarvinnu palata himaan ja rupee miettiä uutta ajankohtaa lähteä sinne saman asian tiimoilta.
Täytyy kyl sanoa, että on näitten asiakirjojen hakeminen tehty nykypäivänä idioottimaisen hankalaksi. Miksi hemmetissä näitä edes hoidetaan poliisin rakennusten yhteydessä? Tämä lupahakemusjärjestely voisi olla ihan jonkun muun tahon hoidettavana ja näitä toimistoja voisi olla moninkertaisesti enemmän. Nyt siellä jengi jonottaa ku ensiavussa lääkäriä ja etukäteen pitäisi kaikki ajanvaraukset tehdä jo kuukausia aikaisemmin. Tää on tätä itsepalveluyhteiskuntaa Suomessa. Ihan tyhmää sanon minä. Toinen vaihtoehto olis pistää niitä virkailijoita tuplamäärä lisää tonne toimistoihin niin jonotkin lyhenisivät. Ihanaa byrokratiaa.
Tuon jälkeen olikin pakko päästä palkitsemaan itsensä, joten suunnattiin Kannelmäen Kaari ostoskeskukseen shoppailemaan. Mentiin vielä nautiskelemaan päivän lounas sushin muodossa! NAM!! Sapporolla huuhtelin annokset kurkusta alas.
sushi
Asiasta toiseen.
Kantsii muuten tsekata House of Brandonin banneri tossa blogin oikeessa laidassa. On muuten siistii hihatonta ja shortsii mainiossa alennuksessa. MIKA -koodilla saat -20% alennusta kaikista hihattomista ja shortseista!! Ihan huikee tarjous, joka kannattaa hyödyntää NYT!! Banneria klikkaamalla pääset suoraan Housen sivuille, eli ei muuta klickedi klick ja shoppailemaan.
Niin ja älkää unohtako missään nimessä osallistua banneriskabaan! Tilauksia on jo tullut jokunen, pistä siis sinäkin kortesi kekoon niin voit voittaa ihan huikeita palkintoja! Säännöt löytyvät TÄÄLTÄ!
Voi hittolainen tätä säätä. Eilen satoi rakeita ja tänään tuli räntää. Kävi mielessä, että minkä *elvetin takia me edes tultiin pois sieltä Barcelonasta, kun ilmat siellä upeat ja täällä Suomessa ne suoranaisesti kusee. Juhannus tulossa ja tarkoitus olis grillailla, duunailla rosvopaistia upeesta lampaasta, sauno savusaunassa ja uiskennella lammessa. Voipi olla että sitä värjöttelee sisätiloissa ja kattoo ulos, kun savusauna savuttelee itteään lämpimäksi. Ehkä toppatakki sitten päälle, kun lähdetään saunalle? 😀 😀
MÄ kuules sanon, että nää kaikki ääriolosuhteet johtuvat juuri tästä paljon parjatusta ilmastonmuutoksesta. Tulee tällaisia käsittämättömiä kylmiä ajanjaksoja keskellä kesää. Monet talvet ovat olleet viimeisintä lukuunottamatta käsittämättömän runsas lumisia. Vettä sataa melkein liikaa ja vastapainona kuivuus kiusaa siellä missä normaalisti pitäisi sataa. Tää on niin sitä maailmanloppua kuulkaas. Kohta mannerlaatat lähtevät liikkeelle  (ne siis liikkuvat jo nytkin, mutta kohta ne lähtevät sellaisille törmäyskursseille, että pau pau piu pau!!!) ja laittavat tsunamit tuhoamaan kaiken mahdollisen. Navat vaihtavat paikkaa ja aurinkotuulet  tappavat samalla miljoonia, kun magneettikenttää ei ole suojaamassa. >:( FFFUUUUUUUU!!

Hauskaa päivänjatkoa kaikille! 😀

Kommentit (36)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.