This is Mika

10.05.2014 19:06 2min luku 24

Legendat eivät kuole koskaan!

Podipildinkii!
Eilen pohdittiin suggestiometodeja. Oli kiva saada kommentteja porukoilta, minkälaisia tapoja kullakin on suggestoida itseään koviin sarjoihin. Kuten moni totesi, olivat tavat mitkä tahansa, moiset todellakin toimivat.
Vikings!
Viikinki-sarja tuli toisen kauden päätökseen. Voi jestas miten jännä oli kakkos kauden päätösjakso. Katsojaa vedätettiin hienosti loppuun asti ja upeasti tuli ylläripylläreitä lopussa. Itse tykkään tuon Travis Fimmelin esittämästä Ragnar Lothbrokista. Ilmeet ja eleet ovat Fimmelillä niin kohdillaan sarjassa. Tietty veikeys ja muikea mimiikka luo Ragnarista hyvinkin omaperäisen hahmon. Lothbrok eniweis oli melkoinen legenda, joka on mainittu historian kirjoissa moneen otteeseen.

Piru vie, kun pikkasen kävin vilkaisemassa, miten tuon oikean Ragnar Lothbrokin elämä historian kirjoissa on sujunut. Ei olis pitänyt. Perskules, se ärsyttävä Northhumbrian kunkku, Ælla, onnistui lopulta päihittämään Lothbrokin armeijan ja murhaamaan Lothbrokin heittämällä tämän käärmeitä täynnä olevaan kuoppaan. Lothbrokin pojat tosin kostivat isänsä kuoleman hyökkäämällä ”suurella pakana armeijalla” Englantiin. Fuck yeah! 😀

Mainio sarja kaiken kaikkiaan ja melkein vetää itseasiassa paremmaksi sarjaksi kuin GoT, vaikka GoT nyt onkin huiman paljon monisäikeisempi Viikinkejä. Jostain syystä vain tykästyin tuohon Viikinki-sarjan suoraviivaisuuteen. Toki suurena vaikuttimena oli, että sarjassa tapahtuvat asiat ovat jollain tapaa historiallisestikin paikkaansapitäviä.
Täytyy toivoa, että Lothbrokin taru elää vielä monta tuotantokautta ja että tuottajat antavat itselleen taiteellisia vapauksia ja pistävät Ragnarin voittamaan mahdolliset murhaajat ja välttämään snakepitit. 😀
On sitä täytynyt historiassa tehdä aikamoisia tekoja, jotta ihmiset niistä vielä tuhansien vuosien päästä puhuvat. Miten nykypäivänä voisi edes vastaavanlaisia legendoja syntyä kuin Ragnar Lothbrok? Ei varmaan voikaan. Nykyään riittää, että osaat vaikka höpistä siansaksaa eri kielillä youtube-videolla, niin saat kamalan määrän julkisuutta, pääset jenkkilään kaikenmaailman talk showhuihin ja lopulta sulla onkin joku rahakas diili media-alalta. Tai meet ottaa silkkarit juoru-lehden piikkiin ja annat lopputuloksen näkyä lehden sivuilla. Sitä joko onnistuu tai epäonnistuu, saat mainetta tai menetät maineesi.
Kaiken kaikkiaan sosiaalinen media (internet) on mahdollistanut sen, että sitä voi pongahtaa julkisuuteen jos jonkinmoisista asioista. Kuinka pitkä moinen julkisuus oikeastaan sitten on? Kuka muistaa jonkun silkkarijulkkiksen 15 vuoden päästä (tai haluaa edes muistaa)? Kuka muistaa jonkun youtube hitin edes 5 vuoden päästä?
Aika hyvin se Warhol ennusti vuonna 1968 että: ”In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes” Sosiaalinen media nykypäivänä periaatteessa mahdollistaa sen, että kuka tahansa meistä voi hetken aikaa olla julkkis. Mutta se, että aikakirjat muistavat sinut vielä tuhannen vuoden päästä, on sitten aivan eri juttu.
Long live the King, Long live Ragnar Lothbrok!!

Kommentit (24)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.