This is Mika

09.07.2013 18:59 1min luku 23

Jumalauta kakarat, kohta paukkuu pakarat! - Mikalla paukku tänään...

Moro

Viime perjantaina tuli tehtyä kovat jalkatreenit. Sunnuntaina tein kovan takareisitreenin. Tänään oli vuorossa jälleen jalkapäivä. Takareiskat ei vissiin kauheesti tykännyt hyvää, kun sen verran pikaisesti tuli jälleen syväkyykättyä. Vikassa sarjassa, jossa piti ottaa isommalla malmilla setti, repesi takareisi pakaran ja takareiden välimaastossa. Paikansin kivun myöhemmin suurin piirtein m. adductor magnus -lihaksen kohdille.

Harmi sinänsä, että piti sattua tällainen haveri. Juuri kun voimatasot kyykyissä alkoivat olla hyvällä mallilla ja kehitystä oli tullut melko lyhyen ajan sisään todella mukavasti. Kyykyissä olisin ilman suurempaa vaivaa pystynyt kyykkäämään 6-10 toistoa 180 kilolla, 200 kilolla olisi mennyt nelonen ja 220 kilolla selvä ykkönen. Nyt valitettavasti joutuu himmailemaan jonkin aikaa, että vamma korjaantuu.

Pahinta tässä on se arpi mikä syntyi mentaalisella tasolla. Sitä varoo pitkän aikaa vammakohtaa ja pelkää, että vamma uusiutuu. Joka kyykyssä jatkossa tulee mietittyä kestääkö kroppa isommat painot. Ajan kanssa sitä toki uskaltaa taas nostaa ilman liiallista varomista. Ennen sitä kuitenkin kyykyt tulevat olemaan sellaisia ylivarovaisia ja tunnustelevia ja se tietty pudottaa sarjapainoja huomattavasti, koska moinen vie paljon energiaa.

Aion kuitenkin ensi viikolla jo kyykkäillä varovasti pienillä painoilla ja pitkillä sarjoilla. Pitää myös venytellä takareisiä, jotta arpikudos pysyisi mahdollisimman elastisena.

Hyvä oppi tästä kuitenkin tuli. Ei pidä lähteä tekemään kovia kyykkyjä ja rankkoja treenejä liian tiheään. Treenien välissä pitää olla riittävästi lepopäiviä vaikka näennäisesti tuntuisikin kropan palautuneen. Takareidet eivät selvästikään olleet palautuneet sunnuntain kovasta treenistä, sillä koskaan aikaisemmin eivät takareiteni ole vihoitelleet kyykkytreeneissä.

Onneksi vamma ei kuitenkaan ole luullakseni kovinkaan vakava, vaikka kipeähän tuo tuntuu nyt olevan ja kyykkyn meneminen aiheuttaa vaikeuksia. Kyllä tästä vielä noustaan ja pian taas kyykätään isoilla raudoilla!

Kommentit (23)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.