This is Mika

19.12.2009 18:22 2min luku 4

Henkilökuvassa rautakoura Harri Nuopponen

Tällä kertaa esittelyssä työkaverini ja ystäväni Harri Nuopponen, joka on järjettömän vahvakourainen mies.

Punkaharjun kasvatti on ammatiltaan kirvesmies ja asuu nykyisin Lahdessa ison perheensä kanssa, johon kuuluvat vaimo Sanna ja lapset Tommi, Petra, Ella, Arina ja Kristina. Vapaa-ajallaan 101 kiloinen voimamies käy kalastelemassa, treenaamassa salilla ja satunaisesti kisaa rautakourakisoissa.

Kuten jo mainitsin, Harri on erittäin vahva käsistään. Kovia rautakouratuloksia ja jopa Suomenennätyksiä on miehellä nimissään. Akselin nostossa 33 kilolla 47 sekuntia ja 44 kilolla 23 sekuntia. 33 kilon Superakselinnostossa (joka tarkoittaa, että ensin nostetaan akselia vasemmalla kädellä ja pidetään 10 sekunnin huili, jonka jälkeen nostetaan oikealla kädellä) Harilla on Suomen ennätys 1 minuutti 10 sekuntia. 75 kilon salkunnostoissa, jotka siis nostetaan molemilla keskisormilla per käsi, on Harrilla 30 sekunnin Suomen ennätys 45 vuotiaissa. Miettikääpäs miten kovaa on vetää maasta 150 kiloa ja kuvitelkaa miten kovaa se on vetää kahdella sormella ja pitää vielä 30 sekuntia ilmassa? Huh, huh! Harri on vetänyt myös 200 kiloa maasta yhdellä kädellä, joka on mielestäni käsittämätöntä!!

Voimanostotuloksia (RAW):

  • Kyykky: 280kg
  • Penkki: 210kg
  • Maastaveto: 305kg

Harri on kertoo tarinan miten hän innostui aikoinaan näistä rautakourajutuista jo kauan ennen kuin niistä edes mitään tiedettiin. Eräänä päivänä muurarin apumiehenä ollessaan vahvakätinen muurari latoi viisi tiiltä päällekäin torniksi, niin, että alimmasta sai otteen sormenpäillä ja nosti sen ilmaan. Hän tokaisi nuorelle Harrille, että jos nostat saman kasan tiiliä olet tarpeeksi vahva menemään armeijaan. Harri meni ja nosti viiden tiilin tornin. Tämä tapahtui miehen ollessa 18 vuotias ja nyt 47 vuotiaana mies on yhä voimissaan, vahvempana kuin koskaan.

Tässä video siitä kuinka yhdeksän tiiltä nousee ilmaan kuin vettä vaan. Sopii kaikkien kokeilla, kuinka painavaa tuo on. Voin vannoa, että Suomesta ei löydy kovin montaa miestä, jotka tuon 9 tiiltä ylös nostaisi! Ja uskonpa vaan, ettei 11 tiiltäkään ole mikään mahdottomuus Harrille!

Lisätään vielä, että yksi tiili painaa 4,8 kiloa eli yhteensä 43,2 kiloa tuo tiilitorni painaa. Itse sain kolme tiiltä ylös ja viisi on melkein nousemassa, siis melkein… 😉

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.