This is Mika

20.11.2011 04:53 2min luku 12

Dieettiä vai massanhankintaa?

Huomenta!

Tuossa kysyttiin multa edellisen blogipäivityksen kommenteissa ei sen enempää eikä vähempää kuin, että: miten dietataan ja miten hankitaan massaa?

Yksinkertainen kysymys, paperilla helppoa hommaa, mutta miksi sitten se ei loppujen lopuksi olekaan niin helppoa? Noh, itsestäänhän se on kaikki kiinni loppupeleissä. Tosin voisin sanoa, että niin massanhankinta kuin diettaaminen vaatii määrätietoista treenaamista, oikeanlaista ravintoa ja suunnitelmallisuutta. Vaikka ne sitten sulle paperille lyötäisiinkin eteen ja sanottaisiin että siinä on, ryhdy hommiin, voi monilla jäädä leikki kesken motivaation puutteen myötä. Motivaatio ja halu on tärkeitä ominaisuuksia kärsivällisyyden kanssa.

Mutta jos vastaisin kysymykseen miten dietata tai miten hankitaan massaa? Ei siihen mitään yksinkertaista vastausta ole, jonka voisi yhdellä lauseella muotoilla. Eikä mitään yleispätevää ohjetta, joka sopisi kaikille, ole olemassakaan. Diettaaminen on yksilöllistä ja suunnitelmallista touhua. Tärkeimmät asiat molemmissa ovat: ravinto, treeni ja lepo. Diettaamisessa tietysti mukaan tulee myös cardio. Dieeteillä on yksinkertaisesti kyse kulutuksesta ja ravinnosta.

Aamulenkit!

Kulutuksen on oltava tarpeeksi kova, että olet miinuskaloreilla, jolloin keho käyttää rasvavarastoja energiaksi.

Proteiinia!

Syö puhtaasti ja oikein. Oikein tarkoittaa tietysti, että syöt vähintään kolmen tunnin välein. Ravinnossa on oltava riittävästi proteiinia, jottei lihakset pala pois kovalla ja pitkäkestoisella dieetillä. Diettejä on myös monenlaisia (perinteinen hiilaridieetti, ketoosidieetti, VHH-dieetti yms.), joten löydä itsellesi se toimivin tapa polttaa rasvaa.

Massaa!

Kovat ja monipuoliset treenit ovat tärkeitä. Voimatreenit yhdistettynä volyymiin toimii ainakin minulla massanhankintaan eikä keho pääse tottumaan liikaa treeneihin.

Käytä isoja painoja!

Käytä isoja painoja, kun treenaat isoja lihasryhmiä. Näitä ovat, jalat, selkä, rinta ja hartiat. Ole kuitenkin tarkka ettei loukkaantumisriskiä ole läsnä. Pyydä kaveria varmistamaan niissä liikkeissä, joissa on mahdollisuus loukkaantumiseen. Isot liikkeet eivät turhaan ole saaneet lempinimeä: massaliikkeet. Niillä taotaan massaa, mutta pelkkä treeni ei riitä.

RUOKAA!

Syö monipuolisesti ja runsaasti. Ravinto on äärimmäisen tärkeää massakaudella. Pidä kalorit plussalla ja käytä kaikki energia treenaamiseen.

Lopuksi on vielä muistutettava, että lihas kasvaa levossa, joten muista myös levätä äläkä ylitreenaa itseäsi.

Ei muuta kuin salille ja kaupan kautta kotiin! FU** YEAH! 😀

-Mika

Kommentit (12)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.