This is Mika

01.05.2016 21:42 3min luku 46

Bodari ei ole sovelias lahjoittajaksi?

Moro!

Ensin olin, etten jäksa tästä kirjoittaa. Luin kuitenkin IL:n sivuilla olevia kommentteja ja sen verran pisti sapettamaan ihmisten ymmärtämättömyys, että on ihan pakko antaa tästä keissistä omat ajatukset täällä blogissani, jossa saan harjoittaa sananvapauttani ihan miten tahdon. BOOM!

Tausta

Bodybuilding Alliance järjesti pitkänäperjantaina hyväntekeväisyyslätkäottelun Nummelassa, johon oltiin kutsuttu runsas määrä kehonrakentajia, allekirjoittanut mukaan lukien. Itse en valitettavasti työkiireiden takia päässyt paikalle, mutta moni pääsi. Hyväntekeväisyysottelussa tarkoitus oli saada lipputuloilla summa, joka sitten myöhemmin oltaisiin lahjoitettu erinäköisinä tavaroina (leluina, peleinä, konsoleina, jne) lapsille Lastenklinikalle.

Kyseessä oli siis valtavan lämmin ja hieno ajatus, jota bodarit Suomessa ei ole koskaan ennen toteuttaneet aikaisemmin. Kaiken kaikkiaan kolme tonnia oltiin saatu kasaan.

Lastenklinikan tyly vastaanotto

Hyväntekeväisyystapahtuma ja kaikki siihen liittyneet henkilöt kokivat valitettavasti ennalta odottamattoman vastaanoton, sillä Lastenklinikalta tuli tyrmäävä vastaus, kehonrakentajat eivät olleet soveliaita tekemään lahjoitusta Lastenklinikalle.

IL kertoo:

Lahjoitusta ei kuitenkaan koskaan tehty, vaan kehonrakentajat törmäsivät tylyyn yllätykseen.

– Otin Lastenklinikkaan yhteyttä, ja siellä päässä neuvottiin laittamaan sähköpostia ja kertomaan, minkälainen poppoo olemme. Kerroin, että Alliance on perustettu antamaan kehonrakennuksesta sekä kehonrakentajista parempi kuva ja viemään kehonrakennusta eteenpäin muiden urheilulajien rinnalla. Sanoin, että haluaisimme tehdä lahjoituksen esimerkiksi lelujen, pelikonsolien ja lautapelien muodossa, Pöyhiä sanoo.

Miehet halusivat myös taltioida lahjoituksensa videolle ja tulla itse paikan päälle eri puolilta Suomea.

Yllättävä vastaus saapui Pöyhiän sähköpostiin jo seuraavana päivänä.

”Kiitos yhteydenotostasi. Lahjoitus on hieno asia, mutta meidän on joka kerta harkittava erikseen, mistä lahjoituksista voidaan tehdä videomateriaalia. Kävin tutustumassa Alliancen toimintaan netissä ja Facebookissa. Katselin myös tekemiänne videoita ja kuvia, joita mm. yhdistyksenne Facebook-sivuilla on. Videomateriaali ja muun muassa Facebook-päivitykset eivät ole soveltuvia lapsille ja nuorille, joita sairaalassa hoidetaan,” luki Lastenklinikan vastauksessa.

Ymmärrettävää on, että moisen tyrmäyksen jälkeen Alliancen poppoo vie lahjoituksensa muualle, valitettavasti.

lahjoitus_etu3004TL_503_uu

Minun mielipide

Okei, nyt on asia sitten päässyt tosiaan Iltalehteenkin. Kommenttiosiossa on kuitenkin näitä kukkahattutätejä ja muita ihmettelijöitä, joiden spekulaatiot ovat jostain toisesta ulottuvuudesta. Siellä nimittäin on jo spekuloitu, että koko hyväntekeväisyystempaus olisi ollut pelkkä markkinointikikka Alliancen pojilla?!? Myös ollaan väläytelty, että 3 tonnillako sitä nyt kiillotetaan omaa yhdistyksen kilpeä ja yritetään kalastella jotain sillä, että tuo lelujen luovutus oltaisiin haluttu tallentaa faneille ja seuraajille?

Ei hyvä taivas varjelkoon. Miten ahdasmielisiä salaliittoteoreetikkoja täällä oikein asustelee? En vielä edes mene siihen, miten suorastaan töykeää oli tuo Lastenklinikan tyly vasstaanotto, vaan lähden siitä miten imbesillejä ihmisiä täällä voi olla.

Jos mietitään, miten paljon erinäisiä lahjoituksia annetaan hyvään tarkoitukseen ja miten paljon niistä samanaikaisesti tiedotetaan, kuten monet julkisuuden henkilöt ovat tehneet. Tottakai moiset lahjoitukset halutaan kertoa ja samalla näyttää ihmisille, että me voidaan tehdä hyvääkin välillä. Mitä pahaa siinä voi olla?

Miksei siis yhtälailla voi kehonrakentajat tallentaa sen iloisen hetken, kun lapsille tuodaan leluja, pelejä ja muuta kivaa sairaalaan, jossa ei aina ole niin kivaa. Samallahan me muut olisimme nähneet, että tuo raha todellakin meni sinne haluttuun kohteeseen ja se oli konkretisoitu nimenomaan näille pienille, viattomille lapsille tuoden sen vilpittömän hymyn huulille. Olisi siinä ollut itse kullakin pikku pala kurkussa ja kyynel silmässä.

Ja tuo Lastenklinikan päätös, että kehonrakentajat eivät kelpaisi tuomaan lapsille lahjoitusta? Siis oikeasti? Mihin ihmeeseen tämä maailma on menossa? Se vilpitön ja pyyteetön auttaminenkaan ei kelpaa nykyään? Onhan näitä lahjoittajia tullut ja mennyt vaikka minkämoisista lajeista lähtien nyrkkeilijät mukaan lukien? Eikös Makwan Amirkhanikin käynyt taannoin jotain lahjoittamassa ja hänen läsnäolo hyväksyttiin vaikka hänkin on kamppailulajissa huipulla, jossa käytännössä lyödään toista turpaan. (ei siis siinä mitään. Itse arvostan ja tiedän, että Makwan on upea ja empaattinen ihminen lämpimällä sydämellä) Mutta nämä ennakkoluulot ovat omituisesti korostuneet nyt tässä Alliancen tapauksessa. Bodari ei ole sovelias antamaan lahjoitusta, ainakin Lastenklinikka näin ajattelee.

Lastenklinikan päättäjän käytös (kuka nyt sitten ikinä olikaan) on alapuolella kaiken arvostelun. Moinen stereotypiointi ja ennakkoluuloisuus ei kuulu tälle vuosisadalle enää. Alliancen tarkoitus tuoda inhimillisyyttä ja välittämistä kehonrakentajien pariin oikeastaan tuhottiin ja se mitä haettiin koki täysin päinvastaisen seurauksen.

Olen niin surullinen, että tällaista voi tapahtua ja että Lastenklinikalla on varaa pelata näin julmaa peliä vaikka luulisi, että kaikilla on vain tarkoituksenaan tehdä lapsille hyvää! Nyt koen, että itse klinikalla ei ihan välttämättä olekaan se lapsi etusijalla.

ps.

Vielä olin itseasiassa ehtinyt jo herkutella ajatuksella, että tuonne Lastenklinikalle olisi saapunut iloinen ryhmä isoja bodareita ja miten lapset olisivatkaan olleet innoissaan, kuinka isot miehet olisivat tulleet juttelemaan heille, tuoneet tylsään päivään vähän jännitystä. Miten siitä olisi juteltukaan seuraavat päivät, kuinka isoja ne olivat. Kyllä se olisi ollut varmasti hetki, jossa omat kivut ja sairaudet olisivat hetkeksi unohtuneet. Nyt tämä ei tapahtunutkaan, kun joku ymmärtämätön tantta päätti, ettei moinen olisi soveliasta. Kiitti *itusti tantta, toivottavasti sulla on nyt oikein hyvä mieli.

Kiitos ja Anteeksi!

T. Mika Nyyssölä, bodari.

Kommentit (46)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.