This is Mika

04.09.2008 01:56 3min luku 11

宮崎 駿:kia ja 30 minuutin selkätreenejä!

 

Heipparallaa.

Olen aivan hullaantunut 宮崎 駿:kiin! Jaa, että mihin? Siis Hayao Miyazakiin, Studio Ghiblin ”luojaan”, joka on tehnyt noita ihastuttavia elokuvia kuten: Naapurini Totoro, Kissojen Valtakunta, Liikkuva Linna, Kikin Lähettipalvelu yms… Itse omistan melkein kaikki Suomessa julkaistut Studio Ghiblin elokuvat.

studio-ghiblin-tuotoksia.jpg

Esimerkiksi elokuvista Naapurini Totoro ja Kikin Lähettipalvelu henkii ihastuttavan hyvä mieli ja tunteellisuus. Niitä katsoessaan tulee vain iloiseksi. Viattomia ja hassuja tarinoita ilman mitään suurempaa draamaa. Toki draamaa löytyy myöhemmistä tuotoksista, kuten Liikkuva Linna ja Henkien Kätkemä. Psykedeelisiä hahmoja vilisee kaikissa elokuvissa ja ne ovat aivan uskomattoman surrealistisia. Täytyy sanoa, että mielikuvitusta ei olla säästelty näitä elokuvia tehdessä.

Työpöydälläni keikkuu Ernesti. Ernesti toimii valon voimalla ja heiluttaa päätään aina, kun sille on huoneessa riittävästi valoa. Ernestillä menee niskat katki hyvin helposti, jos sitä heiluttelee väkisin tai pudottaa vahingossa pöydältä.

Ernesti.

ernesti.jpg

Muuta punttisalihöpinää.

Onko sinulla kamala kiire, mutta treenit pitäisi silti ehtiä kiskaista pois alta? Tuleeko sellainen tunne, että taas meni reenit ketuiksi, kun aika ei riitä? Älä välitä, sillä 30 minuuttia riittää. Myös minulla oli eilen kiire ja vuorossa oli selkä. Puolessa tunnissa ehti kuitenkin saada paljon aikaan.

30 minuutin selkätreenit:

Tuumasta toimeen. Aloitin treenit kolmen eri liikkeen kombolla, jotka suoritettiin peräkkäin ilman taukoja. Näitä ns. supersarjoja tehtiin kaiken kaikkiaan kolme.

  • Leuanveto: 10/10/7 toistoa
  • Alatalja: 50kg/60kg/80kg, 10 toistoa
  • Pacific ylätaljaa: 125/140/155(kg?)10 toistoa

Liikekombo käytiin siis 3 kertaa läpi. Taukoja pidettiin vain kombosarjojen välissä noin 3-5 minuuttia

Seuraava liike oli kulmasoutu jossa tein 50kg/15, 80kg/15 ja 110kg/12 toistoa.

Sen jälkeen tein 4 sarjaa/15 toistoa pulloveria ristikkäistaljassa pumpaten. Aikaa meni tasan 30 minuuttia ja pumppi selässä oli tosi hyvä, kuten kuvastakin huomaa.

30minselka.jpg

30 minuuttia on siis aivan riittävä, kunhan tekee liikkeet intensiivisesti. Itseasiassa selkäni meni todella kipeäksi tuollaisesta ”pika”treeenistä. Hyvä juttu siis vain! Kokeile, voit yllättyä…

Kisat lähestyy.

Pian on Bodauksen SM-kisat Lahdessa ja vielä lähempänä on Turun bodauskisat.

Monille viimeinen viikko on kuin lähtölaskenta kisaan, mutta viikon aikana on huomioitava monia asioita.

Riippuen kunnosta jotkut kilpailijat tyhjentävät kroppaa 3-5 päivää. Tämä tarkoittaa siis  sitä, että jätetään hiilihydraatit hyvin vähälle ravinnossa ja syödään pääasiallisesti suolapitoista proteiinia. Vettä juodaan myös runsaasti.

Jos keho on hyvin rasvaton voidaan aloittaa hiilihydraattitankkaus jo useita päiviä ennen kilpailua. Tällöin proteiinin määrä on pieni, mutta hiilihydraatin suuri. Nestettä juodaan yhä runsaasti, mutta suola jätetään pois.

Kilpailupäivän lähestyessä  myös vedenjuontia säännöstellään ja syödään kehon nesteisiin vaikuttavia ravintolisiä, kuten c-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia. Tällöin saadaan mahdollisimman kuiva keho, jolloin lihaserottuvuus tulee korostetusti esiin.

Poseerauksia tulee kisaviikolla tehdä todella paljon, sillä se on omiaan poistamaan nestettä iholta ja se myös antaa lihaksille syvyyttä ja kivisyyttä.

Kisavärejä (pro-tan) laitellaan kroppaan yleensä  tiistaista alkaen, aamuin-illoin. Pro-tanin tuoksun haistaa jo kauas ja se tuo monille kilpailjoille muistoja mieleen. Nykyään saa myös käyttää Dream-Tan voidetta ja se varmasti helpottaa monia kilpailjoita, varsinkin, kun väriä tällöin ei tarvitse levittää kuin vasta kisapaikalla.

Ei muuta kuin tsemppiä vain kaikille kilpailjoille!

Hyvää syksyä toivottaa:

70-mika.jpg

Mika 🙂

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.